Odp: FoCal - Kalibracja Kamery
Ok mam znowu sloty na sprzedaz. Chetni proszeni sa o kontakt na pw.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A teraz pytanie za 100 punktów.
Czy jeśli FF wykracza poza zakres mikroregulacji w body to czy ten program da sobie z tym radę?
Nie da rady. Wyskoczy Ci info, że jest poza skalą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Musicman80
A teraz pytanie za 100 punktów.
Czy jeśli FF wykracza poza zakres mikroregulacji w body to czy ten program da sobie z tym radę?
nie da rady, focal oblicza właściwą mikrokalibrację i może ją wprowadzić co z oczywiście nie pozwoli wprowadzić mikrokalibracji większej niż zakres mkrokalibracji.
Czy możliwość odsprzedania pojedynczego slotu oznacza, że program można instalować na kilku komputerach?
Cytat:
Zamieszczone przez
LechC
Czy możliwość odsprzedania pojedynczego slotu oznacza, że program można instalować na kilku komputerach?
liczą się nie komputery/systemy a jedynie liczba zarejestrowanych puszek do danej licencji
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
LechC
Tak, można instalować na dowolnej liczbie komputerów, ograniczona jest tylko liczba korpusów, do 5 szt, które program obsługuje.
ups, kolega jan pawlak był szybszy
Moje pierwsze spotkanie z focalem jest negatywne. Moim zdaniem lepiej można skalibrowac wszystko samemu. Focal zrobił mi kuku z 24L.
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Moje pierwsze spotkanie z focalem jest negatywne. Moim zdaniem lepiej można skalibrowac wszystko samemu. Focal zrobił mi kuku z 24L.
krótkie i jasne szkło na odległości 50 ogniskowych - pewnie tak, ale wystarczy że szkło będzie deko ciemniejsze lub odległość większa i "samemu" będziesz miał loterię.
Jasiu, pewnie możliwe, ale ja piszę o moich odczuciach przez pryzmat moich szkieł :) Zresztą, wydaje mi się jednak, że błędy AF w f/2.8 lub ciemniejszym są mniej istotne.