Hm, myslalem, ze to klon Kingów, okazuje sie, ze bez mozliwosci update...
Wersja do druku
używacie do tego ustojstwa baterii czy akumulatorów?
Mam 3 szt. tego, na razie pokładłem tam zapasowe aku, ale tak się zastanawiam bo mam też wersję bez automatyki i tam baterie jadą już ponad rok, może nawet 2.
Witam,
przejrzałem cały temat jednak nikt nie poruszał podobnego problemu. Chciałem dzisiaj potestować cały mój zestaw. Zainstalowałem w softboxach 2 lampy YN 560 II, każda umieszczona na odbiorniku yn 622, do aparatu podlaczony również nadajnik yn 622 c. Problem polega na braku możliwości kontroli z menu aparatu nastaw lamp, mogę je wyzwalać, ustawiać bezpośrednio na nich moc i zoom, jednak jak próbuje zrobić to z menu aparatu -brak jest reakcji w lampie. Kombinowałem już ze zmianą trybów poprzez przytrzymanie CH test - niestety zero reakcji. Po podmianie lampy yn 560 II na 568 ex - mogę ją dowolnie przestawiać z menu. Mam wnioskować, że z poziomu aparatu po prostu tych 560 II nie da się przestawić, czy może jednak gdzieś coś mam nie tak ustawione?
Faktycznie mój głupi błąd, zaoferowany tym, że przestawiałem moją 568ex bez problemu zapomniałem, że jest to lampa uniwersalna. Także dzięki za oświecenie mnie:) Kwestia rozwiązana.
Pozdrawiam:)
Lampa (yn583) mi się raz całkowicie zablokowała przy ustawianiu jej radiowo na multi, pomogło tylko wyjęcie baterii.
Ale ogólnie za taką cenę te wszystkie funkcje to bajka...
Czy ktos w lublinie lub okolicach ma te cacka do przetestowania ? kupilem wczesniej pixel knighta.. ale waliły pełnym błyskiem :( nie chcialbym sie wpakowac ponownie w to samo (5dmkII + 580exII + 430exII)