Nowa migawka, nowy licznik - to chyba oczywiste?
Wersja do druku
Witaj
Na dokumencie potwierdzającym naprawę jest informacja o 6-miesięcznej gwarancji na wykonaną usługę. Przynajmniej tak było w przypadku darmowej wymiany migawki w moim aparacie.
Pozdrawiam
Mirek
Dla mnie trochę to dziwne. Weźmy taki przykład zrobiłeś 30 tys. i padła ci migawka miesiąc przed końcem gwarancji całościowej (na sprzęt) wymieniono ci migawkę na gwarancji po pół roku zrobiłeś dodatkowe 30 tys . i znów padła. Nie masz już gwarancji zrobiłeś 60 tys. gdzie gwarantowane 150 tys.? Może w serwisie sumują całkowity przebieg aparatu?
Czekajcie, czekajcie :mrgreen:
Z tego co pisze mirasb, na dokumencie napisane jest o 6-miesiecznej gwarancji na wykonana usluge ;) Czyli na to ze aparat w ciagu pol roku nie zacznie sie rozkrecac itp. Migawka sama w sobie jako czesc, powinna posiadac gwarancje producenta. A skoro producent ten sam co oryginal, to dlaczego gwarancji ma byc mniej niz gwarantowany przebieg ?
Druga rzecz to opcja czyszczenia. Ja rozumiem ze to polska i probuje sie wyciagnac ze wszystkiego kase. Ale jesli technik pracuje z optyka czy aparatem, to chyba powinien wg jakiejs normy pracowac w pomieszczeniu o warunkach specjalnie do tego przygotowanych. Sam ten fakt powinien wykluczyc czyszczenie po serwisowaniu moim zdaniem.
Witam
Z tego co słyszałem to przy wymianie migawki nie resetuje się licznika zdjęć i nie ma licznika wymienionych migawek. Więc dla serwisu nie jest trudne ustalenie ilości zdjęć wykonanych przez aparat .
Pozdrawiam
Mirek