Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-DCytat:
Zamieszczone przez muflon
Wersja do druku
Uwielbiasz bo tam jest tekst fotograficzny: Flash before my eyes. Now it's time to die... :-DCytat:
Zamieszczone przez muflon
Loreena McKennitt, Mike Oldfield, Vangelis, muzyka filmowa (np. J. Horner, Preisner....)
Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa, Vivaldi...
ja zaczynałem od S&M (moja pierwsza przygoda z Metallica :D) i dlugo nie rozumialem o co chodzi w starych albumach...ale teraz w zasadzie slucham tylko RTL (hihi) i MoP :) są po prostu genialne...no i może jeszcze z And Justice for All kawałek One - coś wspaniałego a z orkiestrą - istny szał :o :DCytat:
Ride the Ligntning? Punk? Przecież to momentami wręcz w symfonię wpada (tytułowy kawałek, który notabene uwielbiam).
w ogóle S&M jest dla mnie w 60% genialmy: No Leaf Clover, -Human, Call of Ktulu (to jest w ogóle genialnie opracowane z orkiestrą), stare dobre Nothing Else, i końcówka czyli to co już mówiłem: One, potem Enter Sandman i Battery(pack) :D
polecam Preludium i Fugę h-moll (BWV z tego co pamietam 544) :)Cytat:
Z klasyki Bach - szczególnie muzyka organowa,
mój aktualny repertuar na jutrzejszy egzamin półroczny z organów..
mała prośba - TRZYMAJCIE KCIUKI od 12.00 :):):)
Loreena McKennitt
Dawno Pani nie sluchalem...
hmm... moim utworem na strart, takim utworem który rzucił mna o ziemie i pokazał, że muzyka to nie Boys- Sabriny tylko zupełnie coś innego był w 1987 roku Aces High, Iron Maiden z koncertówki LIVE AFTER DEATH. Jak usłyszałem solówkę z poczatku utworu to... no nie potrafie opisac ale to samo czułem jak spotkałem kiedyś w pracy Claudie Schiffer (poważnie). No i potem poszło Cała dyskografia IRONów i potem wyszło ...And Justice for all Metallicy którego fragmenty puszczał pan R. Rogowiecki w radiu w takiej audycji Muzyka młodych której słuchałem na swoim "Kasprzaku" i.... ale mi sie na wspomnienia zebrałoCytat:
Zamieszczone przez marlon
Jak juz bawimy sie w ulubione cytaty to moim jest ten z "Escape" oczywista Metallicy:Cytat:
Zamieszczone przez kami74
"[...]See them try to bring the hammer down
No damn chains can hold me to the ground [...]"
No i 2gi z "For whom the bell tolls "
"[...]Take a look to the sky just before you die[...] "
to i ja dorzuce coś z mojego ulubionego One :)
Cytat:
Darkness imprisoning me
All that i see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cell
15 lat temu jak miałem nastoletnie "doły" to w kólko puszczałem sobie Fade to Black i szczególnie powtarzałem sobie tekscik: I have lost the will to live
Simply nothing more to give There is nothing more for me Need the end to set me free
I do dzisiaj uważam, że to jest ballada wszechczasów.
kolejnośc bez znaczenia:
Queen, Pink Floyd, Nightwish, Hey, Budka Suflera (stara), Santana, Dżem, Enigma, J. Joplin, Sting, Guns'Roses, Within Temptation, Iron Maiden, Marillion, The Doors, Deep Purple, Kult/Kazik,
I cała masa starego rocka, trche blues'a i jazz'u.