Tak jak pisał [przedmówca, nie ma na razie takiej opcji.
Wersja do druku
Jest już prekursor kontroli ekspozycji dla filmów w 50D.
http://groups.google.com/group/ml-de...5657ebceeff96a
wgrałem i niby działa ale mam efekty uboczne (np. np. nadpisywany symbol stanu baterii ;)
A więc zapewne niedługo będzie pełna kontrola nad ekspozycją w wersji stabilnej. Pozostaje tylko czekać aż ktoś odkryje gdzie dolutować mikrofon lub gdzie wywiercić dziurkę w obudowie (gdyby się okazało, że mikrofon zawsze był, tylko księgowi dziurkę zalepili gumą ;)
No to trzeba to po testować w wolnej chwili.
Mam pytanie do filmujących 50D - czy brak dostępu do przycisku live viev bedzie istotną przeszkodą w filmowaniu ? Dokładnie chodzi mi o to, czy aparat zamknięty w obudowie podwodnej która obsługuje wszystkie przyciski z wyjątkiem przycisku LV będzie w stanie kręcić filmy ??
Obawiam się, że bez dostępu do przycisku LV może być kłopot. Chyba, że aparat zostanie ustawiony w tryb LV przed zamknięciem w obudowie...
Dzięki mc_iek
Nie mam jeszcze 50D - właśnie rozważam jego zakup. Nigdy nie miałem "do czynienia" z LV i nie bardzo jestem w stanie przewidzieć czym będzie skutkowało zamknięcie aparatu w trybie LV ... A chciałbym mieć pod wodą wybór film ,albo foto - da się tak ??
Mam obudowę Subala do 40D - więc same fotki z 50D nie byłyby żadnym problemem, ale dodatkowo możliwość filmowania - to by był super bonus :)
Dodatkowo właśnie się zastanawiam - czy jak "zaśnie" to obudzi się trybie LV czy nie ?
Byłby może ktoś tak miły i sprawdził ?
Czyli jeżeli dobrze rozumiem - LV wywołuje się tylko przyciskiem LV ? Nie ma możliwości ustawienia na stałe pracy w LV w menu ? Ani przedefinowania LV na inny przycisk ?