Odp: Wyzwalacze radiowe E-TTL Pixel King
Czemu tych wyzwalaczy praktycznie nie ma na allegro? Czyżby znowu jakaś wadliwa seria ?
Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że działają wyśmienicie.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że działają wyśmienicie.
Potwierdzam, działają przyzwoicie. Jedyne zastrzeżenia mam do braku informacji o padniętych bateriach, chociaż ponoć w nowszych seriach modelu już rozwiązano ten problem.
U mnie padnięte baterie objawiały się złą synchronizacją błysku z migawką i widziałem ją na zdjęciach. Wymiana baterii rozwiązała problem.
Cytat:
Zamieszczone przez
miczael
Lampa na aparacie ustawiła zoom palnika do ogniskowej na kingach sprawdź zoom bo od niego zależy moc lampy, często jak się bawiłeś zostaje w trybie M.
...
Trochę z opóźnieniem tu zaglądam ale wypada odpiowiedzieć :-) - dzięki, faktycznie tak się dzieje!
Cytat:
Zamieszczone przez
ely13
U mnie padnięte baterie objawiały się złą synchronizacją błysku z migawką i widziałem ją na zdjęciach. Wymiana baterii rozwiązała problem.
Mam Kingi, padnięte baterie są sygnalizowane czerwoną lampką gotowości zamiast niebieskiej. Jeśli są padnięte to faktycznie nie ma synchro. Nie wiem tylko czemu najnowszy firmware jest opatrzony dopiskiem "only for 60d".
Jak działa pomiar ttl w kingach? Mierzy jakby lampa była na aparacie czy odległość lampy od przedmiotu?
Pixel King z Metzem 58 z firmware fabrycznym działa pięknie, po wgraniu najnowszego firmware ze strony producenta mam problem gdyż działa tylko i wyłącznie tryb TTL.
Tryb M czy A nie działają, przechodzą od razu w tryb TTL ktoś miał podobny problem:???:
Ja mam ten sam problem tylko z Metzem 48, i tryb M nie dziala z żadnym firmwarem. Jest jeden sposób żeby pracowała w trybie M ale ostatnio przestał mi działać może coś namieszałem z oprogramowaniem, nie pamiętam.
Przełączając lampę w tryb M, w momencie migania M na wyświetlaczu (tak mam w 48) należy przycisnąć spust migawki do połowy w aparacie tak żeby nadajnik z odbiornikiem się skomunikowały. Wtedy tryb M pozostaje M i nie przechodzi w TTL.