W Corelu x5 masz płynną zmianę długości trwania klipu myszką z shiftem (zwalnianie i przyśpieszanie). Nie sprawdzałem jakości działania z 50/60p, ale jest. W trialu sprawdzisz czy Ci odpowiada jakość.
Wersja do druku
Mam nadzieję, że nie nadziejecie mnie na pal.
Zakładać nowy wątek bezsens.
Filmów nie nagrywam, jeśli już baaardzo rzadko.
W piątek postanowiłem sprawdzić jak to wygląda (test iso 1000+), wcześniej, czyli jakiś rok temu, nagrałem kilka filmików czysto testowo, po mniej niż minucie, ale w dobrych warunkach iso 100 przesłona 5,6, słonko, bla bla. Było cacy, zarówno mov jak i avi.
Zasadniczo problem dotyczy konwersji mov-a z 5d2 (full hd, iso 1000-1250, canciang 14, przesłona 2.8, hala sportowa) i publikacji na YT.
Ale od początku: oglądam mov jest ok, jakość nie powala, ale jest zadowalająca.
Konwertuje pozerą mov z zachowaniem pełnej rozdzielczości i..no właśnie. Zarówno .avi mg4 i mpg jakoś jest wyraźnie gorsza niż z mov-a.
Dodatkowo po wrzuceniu na yt, robi się kaszana, tak jak bym powiększył okno z filmem nagranym w 240p...
W czym rzecz? Kodeki konwertera? Sprawdzałem inne konwertery i jest bardzo podobnie lub gorzej - zarówno na hdd jak i po wrzuceniu na yt.
Wina tkwi w iso 1000-1250 ?
Dzięki z rade.
Dałem spokój z filmami, szkoda czasu, straciłem 2 dni.
Sprawdziłem opcja działa, ale używać jej nie będę.
mam pytanie. Jak w programie Premiere Elements buforuje sie film tak aby nie ścinał podczas podglądu ? W Vegas Pro było to Shift + B na zaznaczonym filmie.
Posiadam krótkie filmy góra 60 sekund. Potrzebuję je przyciąć do jeszcze krótszych. Poszukuję programu najlepiej po polskiemu prosty w obsłudze. Sorry ale w tej dziedzinie jestem jak noworodek ząbkujący.
manfred1 proponuję Freemake Video Converter. Prosty i darmowy.
windosowy movie maker
Witam, chcialem zapytac znawców, dlaczego moje filmy z 5DmkII po odtworzeniu na kompie Win 7, nie konwertowane itp, prosto z aparatu maja dziwne pixelowane pasy poziome co pare sekund. Nie sa to pasy w tych samych momentach, tylko jak popadnie. Czasem film dziala ok, a za chwile cos sie dzieje.
Jakies rady ?