No tak dzieki za tak wyczerpujace informacje! bede Cie chyba nasladowal. Na pewno plusem twojego modelu bedzie lekkosc.
Wersja do druku
Bardzo dziekuje za kolejnego tutka. Swietna fotka finalna.
Duty, a jaką masz średnicę tego ringa? i jak wygląda sytuacja ze sztywnością jak się nagrzeje.
:) Dostalem wlasnie ostrzezenie od Viteza ze zalozylem post o nowym tutorialu o ringu :) I przeniesli tutaj. Spoko. komus sie cholernie nudzi :) Pelny wpis z tutorialem i opis sesji oraz jak uzywalem ringa znajduje sie tutaj http://www.lukaszpiech.pl/2011/01/zapasnik/
Zapraszam bo troche opisuje o tym jak uzywac ringa z lampami blyskowymi (w tekscie wpisa i w filmiku)
Pozdro
Witam!
Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem stworzenia ringlighta do fotografii - jesli chodzi o male przedimoty to nie ma problemu (wystarczy zakupić "angel eyes do reflektorów samochodowych) - o tyle w fotografii portretowej nie chcę używać oklepanego ringlighta na żarówkach (efekt "gwiazdek w oku")
Pomyslalem, ze ze wzgledu na idealną temperaturę barwową można by wykorzystać przetwornice HID i żarniki xenonowe dostępne w motoryzacji (akurat przerabiam samochód swoj na zwykle swiecenie i ********* zamiar mialem wlasnie HIDy)
Pytanie - czy sie da? Czy pod jedna przetwornice mozna podlaczyc wiecej zarników? jesli nie jak skonstruowac "reflektor")? - czy mozna podlaczyc na jakims etapie potencjometr natezenia?
Proszę nie używać przekleństw.
Pozdrawiam
K.
Połączyłem.
Proszę używać opcji "szukaj" - przed założeniem nowego wątku.
Aha i jak będą ksenony to efekt nie będzie oklepany ?
Co ci da inna barawa skoro balans bieli i tak regulujesz , efekt "gwiazdek" w oku też będzie , no może być min. inny ze względu na rozstawienie żarówek/żarników.
Sory , coraz więcej czytam komentarzy o tym jak niby zmodyfikować ring , co tu można przekombinować ;]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeżeli już szedł bym w stronię ledów - z różnym kątem padania światła np. przez co ciekaw jestem jak to wpłynie na efekt - tzn na ile będzie to światło miękkie i równomierne jak przy zwykłych żarówkach
Do czego służy to światełko oprócz odbicia żarówek w oczach? Co w nim jest takiego magicznego?