Hazan, zabierz mu władzę, bo nas pozabija :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
Hazan, zabierz mu władzę, bo nas pozabija :shock:Cytat:
I chciałbyś za to płacić z własnej kieszeni???Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Jezeli chcemy sobie odbierac zycie - droga wolna ale robmy to sami. Nie wciagajmy w to tych ktorzy moze niekoniecznie chca zabijac.Cytat:
Rozumiem ten tok rozumowania.
Jestem w stanie przyjac, ze w Twojej wersji wydazen, to w sumie demonstraci wybieraja "zyje" i "nie zyje" - w koncu "droga wolna".
ALE
Nie widze uzasadnienia do zabijania, nawet jezeli druga strona ma takie rzyczenie.
Dopuki mamy wybor, nie posuwajmy sie do ostatecznosci. Jezeli mozna rozpedzic motloch niezabijajac - robmy to. Nie siegajmy od razu po bron.
Bo kto wie, czy kilka demonstracji pozniej nie beda potrzebne juz czolgi.
Na poczatek moze byc ;)Cytat:
Podatki progresywne powoduja czesto kombinacje. "Jak tu ukryc czesc dochodu zeby nie zaplacic" albo "nie oplaci sie zarobic wiecej bo wiecej zaplace i wyjde na minus" itp. Dodatkowo caly galimatias w urzedach i ciagniecie opaslego przerosnietego systemu. Leee...
Wyobraź sobie, że żyłem. Umiesz odejmować?Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Zero socjalu teraz? Chyba mieszkasz w innym kraju. Ilość socjalu o 89 wzrosła, więc i ludziom żyje się gorzej.
Rozpędzanie manifestacji popieram po tym, jak państwo zostanie zreformowane, biurokracja rozgoniona, socjalizm zakazany konstytucyjnie.
Na wzajem.Cytat:
Myślałem Tomek, że masz więcej oleju w głowie.
Kończe pisać bo mi na Twój pogląd w tej sprawie normalnie rzygać się chce.
Jedna z gorszych rzeczy to to, ze znowu nie zanosi sie na samodzielny rzad i jak zwykle "koalicje, przepychanki, kombinacje"...
Nie, to by było przegięcie w drugą stronę. Podatek tak naprawdę służy do utrzymania w ruchu mechanizmu, która wprawia w ruch całą machinę - fabryki, pracodawców itp. I taki wredny kapitalistyczny fabrykant znacznie bardziej korzysta z infrastruktury państwowej (urzędy) niż Kowalski.Cytat:
Z drugiej strony jak słyszę jak Kaczor mówi, że "podatek liniowy jest niesprawiedliwy, bo bogaci powinni płacić więcej" to mi sie k* scyzoryk (szwajcarski) w kieszeni otwiera :evil: Cholerna demagogia - jasne, że będą płacić, tyle razy więcej ile razy więcej zarobią!! Taki Kulczyk zapłaci pewnie milion razy większy podatek od sprzedawcy w Samie!
Hehe, w takiej wysokości jak podałeś - nie ma sprawy ;-)Cytat:
a kto mowi o doraznej pomocy? ja napewno nie i dlatego glosuje na PO :-)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Ale będziesz sobie ciągle dawać "zwrócić uwagę" to nic się nie zmieni - nawet przy najlepszym, najuczciwszym rządzie, prezydencie bez skazy i z politykami atestowanymi pod względem intencji osobiscie przez Papieża! Po prostu żądania kolejnych grup, które zobaczą, że "hej, skoro górnicy mogą, to chodźmy i my, coś się wydrze z kasy" są w stanie zjeść nawet najlepszy plan gospodardzy.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Mechanizmu? Machinę? O co chodzi? Podatki służą (w idealnej sytuacji, o jakiej mowie) do utrzymania wojska, policji, sadow. Co to ma do fabryk?Cytat:
Zamieszczone przez muflon