a macie jakies info jak sie ta lampeczka sprawuje z 10D?? tzn. czy dzialaja te funkcje czy nie, tak jak w 300-ce??
Wersja do druku
a macie jakies info jak sie ta lampeczka sprawuje z 10D?? tzn. czy dzialaja te funkcje czy nie, tak jak w 300-ce??
pewnie nie. Bo jak wiadomo 10D jest starszym modelem od 300D
Venio jeżeli jesteś zainteresowany 420EX to mogę się mojej pozbyć. Praktycznie nowa (1 miesiąc) nie używane (rzadko focę w pomieszczeniach) i ma jeszcze dyfuzor (Stofen OmniBounce).
Jeżeli tak to daj znać.
Czy 430 EX ma regulację siły błysku z poziomu lampy? Nie mogę się tego nigdzie doszukać. Bo oile się nie mylę to 580 ma to napewno.
Ale powoli dochodzą do wniosku że jak do moich zastosowań to 430 powinna wystarczyć: portrety, troche zdjęć rodzinnych i właśnie może kiedyś od czasu do czasu jakiś ślubik. A w związku z tym mam pytanie czy lampa o liczbie przewodniej 43 to dużo czy mało w kwesti doświetleń w kościołach (wiem że wbudowana ma kilkanaście chyba 12 albo 14) wiem także że 580 dobrze pali. Ale tak z praktycznego punku widzenia jaka będzie różnica - do ilu metrów ładnie doświetli 430 a ilu 580? I nie pobijcie mnie za te pytanie, bo archiwum sobie już przejżałem wszystkie wątki przeczytałem i w zasadzie zależy mi na odpowiedzi na te 2 pytanie (regulacja siły błysku i zdolność doświetlania). Acha body to 300D ale w przyszłości ....
Mnie dokladnie tez to samo interesuje tylko chodzi mi o Sigme 500 dg super, ale ona jest porownywalna moca do dx550Cytat:
Zamieszczone przez DonAlberto
Jakby ktoś mógł porownac tak ze np. 0% to lampa wbudowana a 100% to 580. Wiecna jakim poziomie (%) jest 430
No to ja jeszcze dołączę sie z pytaniem nastepującym. Jak sprawdza się w lampach ten wbudowany dyfuzorek . Myślę o tej przezroczystej płytce opuszczenej na palnik. Rozprasza ładnie światło czy jednak lepiej walić w sufit ?
jak walniesz w sufit to kolory się ocieplają, rozproszenie jest dość niezłe...Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Kolory bynajmniej nie ocieplaja sie z powodu walenia w sufit.
to zależy też od koloru sufitu...Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
sprawdź np. na czerwonym...
a ze często sufity sa koloru żółtego z powodu braku kasy na malowanie sufitu to to tez jest powodem ocieplania sie kolorków ;)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen