-
Kilka osób już się wypowiedziało w kwestii gripa do 5DmkII
Czy mógłbym prosić kogoś kto jest w temacie/użytkuje aby konkretnie i w jednym poście napisał chodzi mi o tych którzy nie kupili wczoraj i sa zachwycenie ale kogoś kto użytkuje gripa już dłuższy czas
Jaki (poza oryginalnym) grip do 5DmkII kupić oraz z jakimi akumulatorkami tak aby nie było żadnych problemów z odczytywaniem stanu baterii czy pożeraniem prądu w stanie spoczynku o czym wielu donosi ...
Nigdy nie miałem gripa więc nie mam żadnych doświadczeń ale jestem przekonany że będzie dobrze leżał w moich niezgrabnych łapach....
- Jaki grip kupić (nie chodzi mi o kwestie estetyki)
- Jakie akumulatorki do niego
- czy można mieszać oryginalne z nieoryginalnymi
- Jak działa grip na paluszkach AA i czy to ma sens
- czy używanie gripa z bateriami + z dodatkową baterią w samym body ma sens ? i czy tak się robi ?
czym się różni (funkcje) grip podróba od oryginalnego Canona (poza kosmetyką)
...
poprosił bym o takie podsumowanie tematu zaznaczam że cały ten wątek
przeczytałem i nadal mam wątpliwości..
Dzięki i pozdrawiam...
-
Ponawiam pytanie bo to dosyć pilne dla mnie :)
-
?
Nie wiem jakie masz doświadczenie w używaniu gripów, ale nie ma możliwości wsadzenia baterii do body kiedy grip jest podpięty.
-
Przeczytałem cały wątek i choć padło pytanie odpowiedzi nie było. Czy oryginalny grip bg-e6 jest ze stopu magnezu? jeśli tak to może ktoś się orientuje jaka jest różnica w wadze względem zamienników?
-
privilege
-Jaki grip zależy od ciebie z zamienników wszystko jest już niemalże identyczne (różnica w wyglądzie )
- akumulatorki mogą być też zamienniki całkiem dobre są phottix
- tak można mieszać oryginalne z nieoryginalnymi
- na paluszkach grip działa bardzo dobrze .
- nie da sie używać bateri w body w czasie używania gripa bo w miejscu bateri jest właśnie cześc tego gripa ...
a oryginał od zamiennika troche wyglądem no i głównie ceną i napisem CANON ...
-
adi3124 i ISO400 dzięki za odpowiedzi ,już kupiłem Alphy i wszytko gra :)
-
Poczytałem, pomyślałem i kupiłem tą Alfę. Zobaczymy :)
Pierwsze wrażenia? Dosyć pozytywne- wygodny, całkiem porządnie wykonany, przyciski chodzą precyzyjnie, nadruki ładne. Miałbym tylko zastrzeżenia co do jakości połączenia dwóch połówek gripa. Jest solidne, ale trochę nierówne i przez to niezbyt estetyczne. Biorąc jednak pod uwagę cenę (260 zł) nie ma na co narzekać.
Przyznam się szczerze, że jedno mi tylko nie daje spokoju- czy aby taka chińszczyzna nie usmaży elektroniki mojego 5dmII? Czy komuś się to przytrafiło??
-
Drugie wrażenia... dla funu włożyłem komplet paluszków Panasonica. Może 150 Rawów pękło i dętka.
Teraz czas na test akumulatorów, ale to dopiero jak zakupię nowe Panasoniki- Infinitum. Podobno dają radę. Info tu:
http://www.panasonic-batteries.com/s...nge.asp?iid=27
-
Hmmmm... chyba przetłumaczę na polski- około 150 rawów zrobiłem na bateriach AA Panasonika i się*wyczerpały.
-
co do wykonania oryginalnego BG-E6 to wychodzi na to, że jest z magnezu jak body
http://www.dpreview.com/news/0809/ca...g-body-(9).jpg