wychodzi na to że są lepsze od tych nowych ;)
swoich też nie mam zamiaru wymieniać. sprawują się świetnie.
Wersja do druku
Ale jaki jest sens porównywania zwykłych wyzwalaczy do takich przenoszących ettl? Inna bajka.
Chyba nie dokonca rozumiesz co to jest e-ttl i x-sync piszac takie rzeczy.
BTW nowy FW ( 4.300- wczoraj na slubie wgralem:) poprawia prace na 5dmk2 i 580II. po pierwszych blyskach juz odczuwam roznice ( szczeglonie kiedy lampa jest na nadajniku. znowu wieksze podsumowanie sie oddali
troche denerwujaca jest chyba mozliwosc konfiguracji tylko przez kompa, jakby dali ze 4 wlasne ustawienia bylo by lepiej, 2 to troche malo, szczegolnie jak ktos ma 2 rozne puszki, jak ta konfiguracja wyglada w praktyce?
a foto-necie są w cenniku, 2000 zł za komplet,
interesowaly by mnie:
- screeny z ustawien na kompie
- czy zmniejsza sie czas synchronizacji body z lampa
- praca z krotkimi czasami, czy prawidlowo naswietla klatke
- skutecznosc z 580EX II do 30 metrow
- praca z dwoma odbiornikami i dwoma lampami (będzie to działac? bo nigdzie tego nie pokazuja)
Problem o ktorym mowisz istnial tylko dla 5dmk2. Wraz z FW 4.30 zniknal i nadajnik sam rozpoznaje siedzisko:)Cytat:
troche denerwujaca jest chyba mozliwosc konfiguracji tylko przez kompa, jakby dali ze 4 wlasne ustawienia bylo by lepiej, 2 to troche malo, szczegolnie jak ktos ma 2 rozne puszki, jak ta konfiguracja wyglada w praktyce?
co konkretnie?Cytat:
- screeny z ustawien na kompie
sprecyzuj o co chodzi?Cytat:
- czy zmniejsza sie czas synchronizacji body z
tak, najwieksazy problem jest pomiedzy 1/320- 1/640 w azaleznosci od body. wszytsko ustawisz razy w utillity i bedize dzialalo oki. dla przykladu ja musualem skorygowac ta akladke dla kombinacji 5d2 i 430II.Cytat:
- praca z krotkimi czasami, czy prawidlowo naswietla klatke
FW 4.300 poprawilo dzialanie i mozna powiedizec ( nie duzo robilem) ze skuteczosc jrest na poziomi 90% ( przy 100% uderzen).Cytat:
- skutecznosc z 580EX II do 30 metrow
Nie mialem przyjemnosci jesczeCytat:
- praca z dwoma odbiornikami i dwoma lampami (będzie to działac? bo nigdzie tego nie pokazuja)
nie do konca rozumiem tą cała konfiguracje, ustawiamy opoznienie do kazdego czasu migawki tak?
tryb HSS tez jest rozpoznawany automatycznie i odbiornik automatycznie przelacza lampe w tryb HSS kiedy jest taka potrzeba?
pytalem wczesniej tez czy zmniejsza sie czas synchronizacji z body
chodzi o to ze przy niektorych zestawach radiowych, przez opoznienia (nie mam pojecia jakie i z czego to wynika) czas synchronizacji sie zwieksza, np w 5Dmk2 1/250s nie wystarczylo by do naswietlenia calej klatki, dol lub gora zdjecia bylby ciemny
A przy czasach 1/800 czy 1/ 1200 lub jeszcze krótszych działa dobrze ?
czy nie działa wcale ?
http://www.pocketwizard.com/inspirat...hnology/range/ - o zasięgu w sumie jest tu trochę
tu przetlumaczone: http://translate.google.pl/translate...istory_state0=