i słusznie zresztą! 8)
a do prezentacji także polecam Microsoft PhotoStory3 - darmowy (dla uzytkowników Genuine Windows :lol:) i całkiem sporo możliwości (pan & zoom, generowanie podkładów muzycznych, napisów itp.) 8-)
Wersja do druku
zaczne od tego,że poskładałem sobie ładnie osobno 3 galerie: pzygotowania i slub; impreza; plener i wciskam create DVD disc i program po moich ustawieniach sobie wykonuje przez godzinke swoje prace i pod koniec przed wypaleniem płyty wywala mi program (z tym komunikatem ze wystąpił błąd i program zostanie zamkniety i opcją wyślij lub nie wysyłaj). jednokrotnie udało mi sie wypalic płyte ale nie odczyta jej ani stacjonarny dvd ani na kompie. prosze o pomoc co to moze byc. Chciałem zaznaczyc ze robiłem 4miesiace temu kilka prezentacji i było wsio oki lecz zapomniało mi sie jak to z tymi ustawieniami jest w output options a mianowicie: format: czy HQ DVD czy standard??; audio czy MP2 czy PCM; oraz czy zaznaczac orginal show content on DVD a takze czy zaznaczac aplly antiflicker filter on video...?? Moze ktos mi pomoże,plisss..:confused:
U mnie jedyną różnicą przy HQ DVD czy standard jest taka, że z HQ "rwie dźwięk" na "tanim" (prościutkim) odtwarzaczu dvd. Poza tym jakość dostępnych mi odtwarzaczy i odbiorników tele nie pozwala zauważyć różnicy. Audio pozostawiam na MP2. Oryginal show nie powinno mieć wpływu (u mnie nie ma) na samą prezentację. Uważaj na pliki z muzyką. Jeżeli nie są mp3, to program potrafi się zamknąć. Zdarzyło mi się, że program zawiesił się (wizualnie jakby działał tyko nic pożytecznego nie robił :o) w wyniku wskazania ścieżki do nieistniejącego pliku mp3 mającego się odtwarzać przy wyświetlaniu strony startowej. "Wyrzucenie" tuż przed wypaleniem płyty to może, ale tylko może, być winą nie programu ale płyt lub nagrywarki. Na poprzednim komputerze przed nagraniem prezentacji (szczególnie gdy wcześniej robiłem na nim inne rzeczy) musiałem przeprowadzić ponowne uruchomienie komputera – było to upierdliwe gdyż, że nie nagrała się płyta dowiadywałem się po kilkunastu godzinach przy VCD ;o). Obecnie nie mam takiego problemu ani z czasem ani z restartem.
Opcji aplly antiflicker filter on video nie zaznaczam. Niezaznaczenie powoduje "pyłganie, migotanie" pewnych partii obrazów na ekranie telewizora ale jabby ostrość całości była wtedy lepsza. Migotanie nie jest takie uciążliwe. To również nie miało nigdy wpływy na samo wypalenie płytki.
problem w tym, że juz wypalałem na tym napędzie i było wszystko oki. nie pamiętam jak pokzywał wczesniej przy yborze napedu ale teraz zamiast kokretnej literki z oznaczeniem dysku (w tym przypadku F) pokazuje ?: ale dalej oznaczenie jest poprawne...??
A próbowałeś zamiast nagrywarki wybrać w opcjach ISO Image File ? A potem stworzony obraz płyty nagrać innym programem ?
miałem i ja kiedyś taki problem, z tą różnicą że po create zamykał sie od razu, pomogła ponowna instalacja.
dzieki, juz naprawiłem a w zasadzie sam się naprawił, tzn najpierw zepsuł bo zniknęły mi foty wrzucone z "przyjęcia" - zrobiłem od nowa i juz poszszło.
Mam natomiast pytanie: zeby nie robic za kazdym razem create to czy należy zrobić -jak radzi Bogunow- ISO Image File..?? czy otworze te skonwertowane spod programu żeby tylko wypalic, czy za kazdym razem muszę create...??
Czy ktoś w tym programie próbował zrobić, podział na sceny np.w przypadku pokazu weselnego żeby swobodnie przewinąć do pleneru lub wesela bez podglądu.