wlasnie kupilem to co wrzuciles z allegro David, zobaczymy co to bedzie. Gripa niestety nie posiadam wiec nie pomoge, pozdr i dzieki za link.
Wersja do druku
wlasnie kupilem to co wrzuciles z allegro David, zobaczymy co to bedzie. Gripa niestety nie posiadam wiec nie pomoge, pozdr i dzieki za link.
6 szt aku w gripie wystarcza na ok 300 zdjęć, jest to jakaś alternatywa do czasu
lepszej i tańszej opcji zamiennika.
akumulatorów czy baterii alkalicznych?
jeśli akumulatorków to taki sobie zamiennik - bo żeby na jednym ładowaniu uzyskać to samo co na 1nym akumulatorze (czyli około 1200 zdjęć) to musisz mieć 4 komplety czyli 24 akumulatorki (zakładam że nie masz gdzie doładowywać bo jesteś np na jakimś wyjeździe) czyli 24x 10 zł za przyzwoity akumulatorek to daje prawie cenę oryginału, więc IMHO opcja niezbyt atrakcyjna - tylko jako opcja ratunkowa - ale z reguły i tak ze sobą się tego koszyczka na "paluszki" nie nosi więc z ratunku z reguły i tak nici.. nie mówiąc o wadze i rozmiarze akumulatora oryginalnego a tego całego zestawu (koszyczek plus "paluszki")
jest jeszcze jeden mały problem z AKU - do ładowarki wchodzi 4,do Gripa 6 -jeden musi się ładować 10 godzin-co daje nam 20 godzin ładowania-więc ja kupiłem dwie ładowarki-hehe
Uaktualnienie: 6 aku sanyo 2700 pozwoliło mi zapełnić prawie 2 x 4 GB.
Ładowanie trwa 4-5 godz. Jest to tylko alternatywa na dany dzień.
jakoś na długo wam starcza ten oryginalny aku. Mam w sumie po 4 ładowaniach ale więcej niż 500-600 zdjęć to nie widze.
na 1100-1200 mniej więcej..
po sobie wiem że jak przestaniesz się bawić aparatem to żywotność aku zdecydowanie wzrasta :mrgreen:
hehe... no dooobra :) może być i tak... po pierwszym ładowaniu to go zmęczyłem po 200 klatkach i paru filikach ;)
u mnie podobnie około 1200
Odkopuję. Cena oryginalnych aku już chyba się ustabilizowała w granicach 250-300 zł ale może jest wśród Was ktoś kto używa zamienników i podzieli się wrażeniami? Bo cena jednego oryginału to ciągle równowartość 5-6 zamienników i praktyczne doświadczenia z ich użytkowania (a nie co się komu wydaje) byłyby na pewno dla wielu osób cenne...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Może lepiej kontynuować w innym watku, żeby nie było bałaganu?
http://canon-board.info/showthread.p...ewpost&t=56272