Tomasz Goliński: masz rację oczywiście.:)
A najlepiej jedno i drugie, o!
Wersja do druku
Tomasz Goliński: masz rację oczywiście.:)
A najlepiej jedno i drugie, o!
akustyk: Ape portrecistę już także, fotografa zajmującego się kreacyjną fotografią także.
no fakt. sorki, ale ja zatwardzialy landszafciarz jestem, i moje pojecie fotografii jest zawezone ;-) swoje robie, dookola sie rzadko rozgladam :)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
akustyk, ale oglądając nie uczymy się techniki, ale głównie patrzenia, dobrego smaku plastycznego. A przede wszystkim widzimy dobre obrazy (bo fotografia to też obraz), a jak powstały...
Prowadząc takie rozumowanie do absurdu, to oglądanie zdjęć z średniego formatu byłoby mniej dydaktyczne dla mnie niż z małej klatki ;)
to jest prawda. tylko ja mysle juz o momencie kiedy sie chwyta za aparat, zeby cos zrobic. wtedy trzeba juz sie skupic na wlasnym pojmowaniu i podejsciu do tematu, nie na tym co sie ogladalo.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
natomiast wczesniej, bez watpienia trzeba sie naogladac. czegos wartosciowego, a nie plfoto, czy kart testowych na pbasie... :D
nie chwycilem. czemu?Cytat:
Tak przy okazji, w temacie "wielkich mistrzów", co prawda malarstwa, ale mimo to chyba nie OT:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...5,2778358.html :mrgreen:
No, bo to też trochę innych metod może wymagać ;)Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
muflon, dywersje robisz ;-) na tylach wroga!Cytat:
Zamieszczone przez muflon
To niebiesko czarne jest niezłe :> A ogólnie, to śmieszne, ale niestety nie zaskakujące...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
kompozycyjnych. tak.Cytat:
ale to tez zalezy od podejscia. wiekszosc osob swiadomych kadruje wedlug obrazu w celowniku. ale to nie jest koniecznosc. mozna z zalozenia traktowac to jako ramke do pozniejszego wycinania kadrow ;-)
sam w Minolcie D7i mialem taka kratke na matowce, ktora zakreslala idealny kwadrat. czesto zdarzalo mi sie komponowac w tym formacie. lepiej miec prawdziwa klatke tego formatu, zeby sie na niej skoncentrowac i nie rozpraszac... ale mozna i bez ;-)