Ale o jakim D90 piszesz tym z matrycą z D300?
Wersja do druku
jak rozumieć te 24(inna wersja 26) wbudowanych, zapisanych profili obiektywów. Tzn w DPP jest jakies usuwanie dla niektórych obiektywów CA i winietowania, poza tym BF/FF usuwanie. Ale tam jest pełen rozstrzał od 3x18-55 (pewnie są problemy) po 17-40L czy 1.2L w których o problemach nie słyszałem. Jak to ma wyglądać, podłączam szkło i 50d go wykrywa i jak robi AF sztuczkę to jedzie tyle ile chce po czym robi takie hip (przód), hop (tył)jak kto woli i ustawia tak jak miał zapisane?
Myślę że ten gość wie co mówi.Cytat:
Westfall said one of the keys about the 50D is its enhanced noise reduction which is "a stop to a stop and half better than the 40D."
"Despite the fact that the pixels are smaller and one camera has a 10.1MP sensor and the other has a 15.1MP sensor, you'd think you'd have more noise but you have less," he said. "The end result is better image quality all around which allows us to extend the ISO range to 12800.
The 50D is able to achieve this because of new "gapless microlenses" on the image sensor which capture more light and generate less noise.
"It's the further evolution of a concept we've already explored. It's gotten to the point where the microlenses are totally gapless and larger which produces the best efficency on a per pixel basis. Consequently the light senstiviy portion of the pixel has increased while the non-light sensitive protion of the pixel has been shrunk down," he said. "Another part of the reason you have a cleaner signal coming out is DIGIC 4 is considerable more powerful than the DIGIC 3 and offers better noise reduction."
Canon EOS 50D - pierwsze sample
http://optyczne.pl/index.php?news=1199
az mnie tknelo i sie chwile zastanowilem.
chyba to nie jest tyle akcyza co clo, wiec namieszalem poprzednim postem. chodzi o to, ze Unia naklada clo na towary, ktore moga byc wyprodukowane na terenie panstw czlonkowskich ale sa sprowadzane spoza terenu UE. taki srodek ochrony wewnetrznej produkcji, glownie przed Azja.
na haslo "cła Unia Europejska" google powinno wyrzucic cos na temat, jakbys byl zainteresowany. generalnie, nie jest to zbyt podbudowujace i pocieszajace
podobno 50d nie ma być następcą 40d a jedynie bliźniaczym modelem?...
Ogolnie to robi sie powoli metlik z tymi Canonami, juz niewiadomo jak to wszystko bedzie.
Nie moga za duzo dac do serii xxd bo wtedy nastepca 5d nie bedzie mial zbytu, z kolei do nastepcy 5d tez nie moga za duzo dac bo za blisko do markow bedzie.
Moim zdanie logiczniejsze by bylo wydanie 50d jako 40d rok temu, a teraz puszczenie 5d mark II jako konkurencje d700.
A tak to Canon troche w plecy jest. Chociaz kto wie co Ci jajoglowi z firmy Canon sobie wymysla... Jestem bardzo ciekaw jak to bedzie, bo cos na pewno bedzie:) Ciekawego oczywiscie:)
I tego się obawiałem. Jeśli zwiększanie czułości ma polegać głównie na coraz lepszym odszumianiu, coraz to nowszymi Digicami, to ja dziękuję za taki postęp - zostaję przy iso100. A o zmniejszaniu przerw między fotokomórkami mówią już regularnie od lat i to "gapless" oznacza tylko tyle, że już nie będą w przyszłości więcej o tym truć. :-|