O ja cie...
Wygląda jak RAK z wielgachnym celownikiem optycznym :shock:
Wersja do druku
O ja cie...
Wygląda jak RAK z wielgachnym celownikiem optycznym :shock:
LOL widzialem juz go kiedys na Allegro, nie powiem - niezle sie ubawilem :lol:
Chyba sobie kupie jakiegos starego kalasza i zaloze na niego L'kę 1200 :) To będzie dopiero coś :)
to lepiej od razu sobie zakup bazooke to będzie dopiero coś :) 1200 się chowa albo z lufy od armaty zrób :mrgreen:.
w sumie racja - fajny patent. ma to też tą zaletę, że i tak chcąc przestrzelić siatkę trzeba "zwiększyć" oczko siatki zbliżając się maksymalnie do niego. siatka wychodzi "out of focus" jako rozjaśnienie na fotce, tak jak pisałem, można to minąć nieco RAWem.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
[QUOTE=muflon]Niestety głównej przeszkody ominąć się nie da - jeśli nawet mimo wyostrzonej papugi (czy czego tam jeszcze) krata będzie przechodziła chamsko przez środek klatki, to... cudów nie ma :-/
nooo. szczególnie przy siatce o oczku 2cm...
to nie jest kwestia rozmycia (bo to efekt wtórny) tylko minięcia focusem. jeżeli będziesz miał obiekt blisko siatki to co byś nie robił siatka będzie widoczna, nawet przy f=2.8, w najlepszym wypadku rozmyta biała (lub jaśniejsza niż tło) smuga w miejscu siatki. tak jak tu ktoś napisał - im obiekt dalej od siatki a my bliżej tym lepiej.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
No to...Cytat:
Zamieszczone przez bebop
1) rozejrzec sie czy nikt sie nie gapi (szczegolnie straznicy/pracownicy ZOO)
2) zblizyc sie lufa maksymalnie do siatki
3) wziac lekki zamach i SRU w siatke/kraty (szczerze polacam Lki - jakosc wykonania = brak obaw ze sie rozleca ;) )
4) obiekt powinien odskoczyc od siatki/kraty (nie liczac leniwcow)
No to mieliscie piekne spotkanko, co widac na focie 011. :D
rozumiem, że poćwiczysz na najbliższej kociej wystawie - szczególnie #3 i pokażesz te umiejętności w ZOOO :-D (okaże się że mają jednak na miejscu fotografa z cyklu "tego pana już*nie obsługujemy").Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Te porady dotyczyly ZOO. Jak to robie na kociej wystawie opisalem pare postow wczesniej :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez bebop