PT-04 wersja III (?) czyli chińczyk po irlandzku
Jestem nabywszy drogą kupna poprzez ebay:
- zestaw "Wireless Flash Trigger + 2 Receivers PT-04 For CANON" od pana buybuyeasy (można kupić w zestawach z różną ilością odbiorników {od 1 do 5}, a uprzejmy pan buybuyeasy chętnie skompletuje na żądanie zestaw wg naszego uznania; identyczne oferuje pan ucolor) za kwotę 23,99 funta (28,31 euro) (przesyłka bezpłatna, szło od momentu zapłaty 9 dni), do powyższego zainwestowałem 1,99 euro w bateryjki AAA (4 sztuki)
- lampa błyskowa Jessop 270TBZ Zoom (cena 0,99 funta + przesyłka 6 funtów z Southampton, gdzie nasz słynny Grzegorz Rasiak...).
Uzyskane efekty mnie legutko zaskoczyły. Pozytywnie. W domu działa 100/100 i to nie tylko gdy odbiornik "widzi" nadajnik, ale nawet gdy są w różnych pomieszczeniach, skierowane w różne strony świata.
Wobec powyższego skorzystałem z faktu, że akurat pojawił się element mobilny (córka) nadziałem zestawik na kijek bambusowy i zdalnie ustawiłem lampę pod płotem (ok. 10m). 5 strzałów (wszystkie skuteczne). No to przenieśliśmy się za płot i ile tylko było ścieżki (ok. 30 m) tyle działało.
Pozostaje tylko dodać, że na ebayu te radyjka mają w opisie oznaczenie: PT-04 III. W wypasionej instrukcji nazywa się to PT-04GY, ma zasięg 20 metrów (u mnie dalej) i synchronizację 1/600 sekundy (to jakiś kit, bo zdjęcia robione z czasem krótszym niż 1/250 są w dolnej części czarne)
:idea:P O L E C A M :idea:
Uprzejma prośba: proszę o nie komentowanie w stylu: to może ja też se kupie...