350D / 6 mcy / 11+ k fotek ;)Cytat:
Zamieszczone przez antosik9525
Wersja do druku
350D / 6 mcy / 11+ k fotek ;)Cytat:
Zamieszczone przez antosik9525
Ja bym powiedzial, ze raczej "jeszcze w miare nowe"...Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Przyjdzie pora i na 350'tki...
Oby nie :) Ja na razie męczę moją i oby (odpukać) służyła przynajmniej do 75k fotek bez problemów...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
No i na mnie też padło ... 300D z przebiegiem 15k fotek :(. Lustro od AFa zasłania połowę kadru i nie podnosi się. Co się dokładnie stało? Ułamał się bolec plastikowy (!!!). Oprawa lusterka ma prowadnicę która ma przesuwać się po tym bolcu. Akurat urwany fragment znalazłem i zastanawiam się czy nie dałoby rady jakoś tego samemu dosztukować bo nie wygląda to poważnie. Najgorsze to rozkręcanie i operowanie blisko migawki - drobna nieuwaga i migawka też może być do wymiany :P Jednak 320 zł (jak kolega Madroz zapłacił) to trochę dużo - muszę się temu dokładnie przyjrzeć.
Podejrzewam, że uszkodzenie było na skutek szoku termicznego. W domu miałem 25 stopni ciepła, a wyszedłem na zimno -10 stopni i fotografowałem przez teleskop czyli dodatkowo bez obiektywu. Zdaje się, że plastik stał się mniej sprężysty przy takiej różnicy temperatur :-?.
Mam przy okazji prośbę, potrzebuję fotkę wnętrza korpusu z podniesionym lustrem z widoczną ścianką na której jest otwór regulacyjny FF/BF. Chodzi o jak największe zbliżenie. Jest ktoś w stanie zrobić mi takie zdjęcie? Mój mail: dvdmaster@poczta.onet.pl.
Po tym co się naczytałem o serwisie na Żytniej, perspektywa wysłania aparatu powodowała u mnie wrzenie krwi w żyłach! No ale niestety trzeba było..
Wysłałem swojego Diesla we wtorek 03.01. DHL'em z opisem usterki i prośbą o możliwie szybką naprawę ponieważ mam w przyszłym tygodniu ważną uroczystość gdzie zobowiązałem się focić..
Następnego dnia nie dzwoniłem bo pomyślałem pewnie przyjmują i nic się nie dowiem.
Dzwonię w czwartek i z niesmakiem oczekuję na połączenie z (wspomnianą w wątku) niemiłą Panią! Po odebraniu usłyszałem w słuchawce milusi głosik:
- "Słucham serwis foto video"
Konsternacja..
- "Dzień dobry ..pitupitu.. moja trzysetka być u Was chorować na lusterko itd.. "
- "Niestety bardzo mi przykro ale jeszcze nie mam Pańskiego zgłoszenia w systemie, ale spokojnie przyjmujemy jeszcze przesyłki więc powinien być..
Bardzo proszę o telefon jutro.. "
Myślę co jest pomyliłem servis ?? Może jeszcze nic konkretnego nie chciałem dlatego była taka miła ??
Piątek dzwonię..
-"Dzień dobry ..ja taki i taki ..pitupitu.. moje cystade być u was mieć chore lusterko.. czy wiadomo kiedy będzie gotowy?"
Podałem nr listu przewozowego i Pani mi na to..
-"Tak proszę Pana mamy pański aparat przyjęty wczoraj wieczorem, niestety nie mam jeszcze żadnej informacji od technika. Bardzo (znów) proszę o telefon w poniedziałek na pewno będzie cos wiadomo.."
Pomyślałem "..a czego się spodziewałeś ?? Przecież to servis.."
W ten weekend miałem duży ślub i całe szczęście kolega pożyczył mi swoją trzysetkę.
Poniedziałek 10:23
Ding-dong
Co jest Komornik ?? Przecież płacę podatki ! :P
Otwieram (szok) Kurier DHL
-Witam przesyłka do Pana..
Co jest zwrot ?(myślę) to samo opakowanie tylko trochę potargane??
Kurier :
-Centrum foto video pewnie coś z naprawy wróciło..
Wybuchłem śmiechem.. "Jaja se robisz ??"
Odebrałem patrzę a tam mój Dieselek po wizycie w sanatorium..
W gwarancji napisali "Wymiana kółka lustra. Przebieg 15832 zdjęć"
Zwariowałem..
Mam nadzieję że nie będe musiał nic więcej tam wysyłać ale
jestem mile zaskoczony tym doświadczeniem.
Co Wy na to ??
Ja tez mam pozytywne wrazenia po "Zytniej" :D
Po tygodniu wrocila naprawiona lampa 420EX.
Niestety teraz znowu musze ja wyslac do "sanatorium" :( Kilka miesiecy minelo i znowu jest chora ;(
pozdrawiam i wszystkiego dobrego w 2006! :)
Mixer miałeś na gwarancji czy płaciłeś? A ja ponawiam prośbę o fotkę z mojego wcześniejszego postu ;)
Hejo Mixer mi też padł po ok 16 k fotek ... ale ja po gwarancji... i 340 bulnołem
buuu
Ja mam jeszcze na gwarancji do czerwca :) ..całe szczęście!
Diodak jak chcesz to podaj meila to moge Ci prześle pdf z lista czesci tam jest kilka fotek rozebranej 300d i kupa rys WSPŁUCZUJE:cry: oby Mi sie to nie przytrafilo bo tez lubie sobie wyjsc na dwór w nocy:roll: