-
zaczynać od nowa to będę niedługo na sesji z tą koleżanką.
A co do wydruków 20x30, to zawsze porządnie fotkę przygotowuję, żadna, która idzie do wydruku nie jest idealnie ostra i dopracowana. Szkoda papieru na złe zdjęcia ;) ale faktycznie, pokazywanie zdjęć trzeba brać tak na poważnie, jak drukowanie ich w dużych formatach.
dzięki za zainteresowanie ;)
-
dobra, dzisiaj na zniszczenie kilka zdjęć ze spaceru nad morzem
(wybaczcie za wm, ale nie chce mi się znowu wrzucać na serwer czystych)
301
302
303
304
305
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niestety przed chwilą się dowiedziałem, że najbliższą sesję będę miał dopiero 16 tego... a myślałem, że już jutro, ehhh...
-
301 fajna fota ale nie podoba mi się para na pierwszym planie (do wystemplowania )
302 jest OK.
303 GO powinno obejmować całą łódkę - do kasacji !
304 dziwny kadr: ni to kwadrat ni prostokąt, trzymałbym się bardziej mocnych p-ów bo bałagan jest.
305 nie przepadam za takim rozmazem, za mało by oddać ruch za dużo by zamrozić ...
pozdrawiam
ps w 304 nogi tej pary powinny być na odwrót :) podejrzewam że to "nie pozowanie" choć para definitywnie ta sama co na 301
-
Przeglądnąłem właśnie Twoją całą galerie powiem tak, fotki są całkiem całkiem.. W portretach trochę ostrość kuleje. I tak poza tym jestem pod niesamowitym wrażeniem barw które uzyskujesz ze swojego sprzętu .. Czy jest to 5D??
-
nie wiedziałem, że taki dobry z Ciebie detektyw Van ;)
Para ta sama, bo jakoś tak szliśmy jednym tempem. 304 to kwadrat ;)
Właśnie, jak to jest ze średnim formatem i kwadratami - gdzie są "mocne punkty"?
Muszę się*przyznać, że portrety na poważnie robię dopiero od miesiąca. Bardzo mi się*to podoba, ale widzę, że jeszcze dużo pracy przede mną.
Od października 5D, wcześniej 300D.
No i oczywiście każde zdjęcie wywołane w Photoshopie. Tutaj wielkie dzięki dla Vana, który naprowadził*mnie na dobrą drogę ;)
-
morze ma taki lazurowy kolor a przeciez to bałtyk :)
-
301 bardzo fajne :). Drażni mnie tylko ten podpis ; ).
-
wiem, wiem, następnym razem już będzie bez wm ;)
-
udało mi się dzisiaj namówić siostrę do małego pozowania. Mała dostała wczoraj komórkę, cały dzień*grała i padła bateria :D "Adam, naładujesz mi baterię?" "A dasz zrobić sobie kilka zdjęć" "No dobraaaaaa...". Świetna siostra ;)
401
402
403. Jest strasznie nieostre, ale najbardziej mi się*podoba ;)
Do Vana - stałego klienta tej nędznej knajpy ;) Podostrzyłem, ale uważam, że niektóre zdjęcia nie mogą*być za ostre. Po prostu zależy to od klimatu ;) Ja lubię lekko takie lekko soft :)
-
soft jak soft ale 403 jet poruszone na maxa! dobrze byś zrobił jakbyś nie pokazywał tego zdjęcia np potencjalnym klientom, jest porostu spartolone i nie świadczy dobrze o fotografie ;)... na pozostałych mucha nie siada! dobra robot - ostrość tam gdzie trzeba :)
401 najlepsze można by jedynie nad światłocieniem popracować,
mam zastrzeżenia do szumów w 402 nie powinno ich być przy ISO 250...
pamiętaj że 50mm na FF to trochę za mało do takich headshot'ow a GO z odległości ostrzenia poniżej f1.8 to jak "ruska ruletka" ...
jeżeli nie dysponujesz dłuższą "rurą" rób z większego dystansu (min pół postaci) ewentualnie jak chcesz ciaśniejszy kadr, wykadruj w CR lub PS - przy 12.3 mpx masz z czego;)
pozdrawiam