ej, nie bawie sie tak.. szybciej musze postarac sie o kaske bo sie okaze, ze MK II bedzie gorszy tak jak w przypadku 50/1.8 :mad: potrzeba mi jeszcze jednego miesiaca :smile:
Wersja do druku
Widze, że trzeba zaopatrzyć się w 50/1.4 Mk II, bo sądzę że jest naprawdę dobry. Nowy model z pewnością będzie trochę lepszy, ale na wyjściu też będzie odpowiednio więcej kosztować, nieproporcjonalnie więcej w stosunku do poprawy jakości.
Pożyjemy zobaczymy.
JuMar@ 50/1.4 MK II to ma byc dopiero (podobno - chodza sluchy) wiec jak chcesz sie w niego zaopatrzyc? ten co (niby) ma wyjsc to nie MK III tylko wlasnie MK II.
Racja.
W przypadku 50mm 1.8 z tego co wiem jest model II. Też się niby dobrze sprawuje ale myślę, że jak kupić to już dobre aby służyło i służyło (czyli 50mm f1.4). Sam z nim nie pracowałem ale widziałem mnóstwo sampli na forum zachodnim sądze że jest czadowy i wart tej ceny właśnie.
Pozdrawiam
Już w grudniu były takie informacje:
http://canon-board.info/showthread.p...light=platinum
Z tego co wiem to w Niemczech nowe ceny są od października, w Czechach i na Słowacji od listopada, na Węgrzech od stycznia. W Polsce od lutego.
I tak w całej UE, ale po wprowadzeniu nowych modeli aparatów i kamer te różnice się będą zacierały. Pozatym nowy system informatyczny pozwoli centrali Europejskiej na natychmiastowe zmiany cen w całej Europie. Jeżeli konkurencja się "wychyli" z obniżkami w jakimś kraju to Canon od razu to skoryguje w całej UE za pomocą jednego przycisku...
Globalizacja....:rolleyes:
CIPA przewiduje mniejszą sprzedaż więc może podwyżkami chcą utrzymać zyski na poziomie z ubiegłego roku http://pclab.pl/news24594.html
Myślę że to normalne. Rynek się powoli nasyca. Po za tym kompaktom będą trochę odbierać rynku telefony komórkowe.
Co do realizacji zysku w ten sposób to świadczyłoby o kompletnym zamroczeniu szefowstwa canona, a póki co na to nie wygląda. Ot porządki robią i tyle. Może to też oznaczać, że po drodze będzie mniej pośredników co sumarycznie spowoduje że końcowe ceny dla użytkowników się nie zmienią.
gdzies tu na CB czytałem o wzroście sprzedaży i zyskach canona za ostatni rok i to też może powodować wzrost cen
To nie za dobre wieści dla Tipów i dla nas. Jak ceny będę ujednolicone to skąd oni będą ciągnąć towar teraz. Chyba Stany i Honkong. Zobaczymy co z tego będzie za jakiś czas.