Odp: Dobry hosting - gdzie?
Witam.
Odkopie ten temat gdyż interesuje mnie jak to wygląda na rok 2013?
Chciałbym założyć stronę internetową sztuk 1. Z galerią zdjęć i możliwością uplodowania filmików z backstage'a (chyba że direct linki do vimeo wychodzą lepiej). Najlepiej z możliwością korzystania z wordpressa(bo prosty jak konstrukcja cepa, a ja htmla nie znam). Interesują mnie konkretnie parametry pakietów. Ile giga transferu miesięcznie potrzeba itp. Nie znam się na tym. Jak najbardziej serwery płatne i bez reklam.
Prosił bym o linki do konkretnych pakietów które spełniają te wymagania.
linuxpl.com lub darmowy hostinger
Sam korzystam z https://www.ovh.pl/ i nie mam zastrzeżeń. Co prawda mam wyższy plan niż podstawowy, ale kiedyś i ten przerabiałem - także problemów nie było.
Transfer i miejsce zależy od Twoich potrzeb i ilości odwiedzin. Tego nikt Ci nie wywróży.
A jeśli szukasz kogoś od stron, to pisz na PW, także miejsce na serwerze się znajdzie :)
Edit do poprzedniej wypowiedzi.
Odradzam linuxpl.com, totalna zaniecha severa, www i poczta nie działa. A to juz 2 raz (o tylu wiem) przez ostatnie 2-3 miesiące.
Śmiech na sali..
Ja mam na iq.pl - od dwóch lat, jestem zadowolony zarówno z działania jak i z obsługi technicznej.
Korzystam też z nazwa.pl (ponad 3 lata) i jestem również zadowolony z działania i z bardzo dobrego kontaktu z firmą.
Moim zdaniem lepiej zapłacić u normalnych dostawców niż korzystać z jakiś darmowych wynalazków. Ale to Twoja decyzja.
Pozdrawiam. Marek
Ja polecam Hosting • Domeny • Serwery dedykowane - stały koszt, moim zdaniem niewielki wobec tego co dają (na takie wymagania jak potrzebne są do prowadzeni swojej strony, portfolio czy serwisu trochę większego).Dobry support - szybko i rzeczowo odpowiadają do tego sporo opcji, wybór dwóch paneli administracyjnych - nie narzekam wręcz jestem zadowolony.
ja mialem hosting na ehost.pl - byl calkiem niezly ale w koncu ulokowalem sie na ddr.pl i siedze od 2.5 roku. nie mialem wiekszych problemow niz bledy w konfiguracji skryptow ktore sam wgrywalem. niemniej to co mi sie podoba to pomoc w rozwiazywaniu takich problemow przez admina.
ja polecam hekko.pl, jest tanio, a jakościowo całkiem przyzwoicie