Ja wywaliłem b3 po zgłoszeniu 10-tego buga - potwierdzonego zresztą przez Jennifer z Adobe jako bug. Nawet w obecnej wersji poprawili wszystkie 10 - sprawdziłem :)
Wersja do druku
A jak to zrobić? Pytam bo mam LR zainstalowane na maszynce w pracy gdzie nie mam PS, a z tego co widzę to jest tylko możliwość eksportu do pliku. Czy można to tak skonfigurować coby nie generować pliku pośredniego (typu tiff) tylko tak jak w ACR otwierać, konwertować i w szopie edytować (bez pliku pośredniego), drukować i do widzenia - ja nie korzystam z jpg/tiff, mam same RAWy.
Pozdrówka
Mirek
Photo -> Edit in Adobe Photoshop CS lub po prostu CTRL+E
Wielkie dzięki... i taki mały OT (sorki :-) ) Mam trochę leciwy komputer: 1 GB RAM + 1Ghz AMD Duron i pytanko: Czy jest sens dokładać 2 MB RAM + najszybszy procek do tej płyty czyli Athlon XP 2,6 (FSB 266), całość za około 600 PLN. Czy sobie odpuścić i pomyśleć o nowym Intel Core Duo (mam inne wydatki :-( )?
Pytam bo na starym CS2, C1 chodzi całkiem sprawnia, natomiast LR to katastrofa... (proc obciążony w 100% praktycznie cały czas). Ciekawi mnie czy wymiana procka i dołożenie ramu porawi na tyle sytuacje że da się na tym pracować...
A ktos ma pomysl co takiego magicznego siedzi w Lightroomie, albo czego brakuje Windowsom 2000, ze nie ma szans zainstalowac go (znaczy bety) na tym systemie ?
Najwidoczniej czegos brakuje staruskiemu win2k skoro coraz wiecej aplikacji nie chce pod nim dzialac. Juz z niejedna sie spotkalem. Vitez, moze czas na zmiany? ;) XP, albo Vista Vio ;)
windowsom 2000 brakuje XP ;)
BTW ja mam athlona 3200@3500 + 1 GB + 2x 160 SATA II w Stripie
chodzi mi przyzwoicie i mam wrażenie że Raid Strip wiele tu ma do powiedzenia ..... nawet więcej niż sam procek ...a procek żadko zasuwa na 100%
mam takie głupie pytanie czy można zapisać obrobiony plik w LR bezpośrednio do jpg/tiff czy tylko przejść do PS ?
jakoś nie mogę znaleźć tej opcji :oops:
BTW LR to ********y program ....