Odp: Fotografowanie ptaków, wątek atsf
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
A apsc Canon R7? Tam masz 32mpix. Ma podobno bdb stabilizację dodatkowo. No i nie wiąże się ta opcja ze zmianą szkieł.
Ze zmianą szkieł R7 się nie wiąże, ale żeby się przekonać, z czym inny się wiąże, to muszę go najpierw wziąć na dłużej do łapy.
R7 wydaje się najrozsądniejszą zmianą bez wielkiej roszady w posiadanych szklach.
--- Kolejny post ---
W sumie jak się zastanowić, tak na chłodno, to R7 spełniałby wszystkie Twoje bolączki które opisujesz?
Specka jest całkiem w porządku https://www.optyczne.pl/483.1-Test_a...on_EOS_R7.html.
1/8000 na mechanicznej, duża prędkość serii. Piszą że we wszystkich trybach wsparcie ciągłego AF w serii, to musiałbyś sprawdzić.
--- Kolejny post ---
No ja już bym leciał do sklepu lub wypożyczalni przetestować :)
Jak się zastanowić to jest to kontynuacja właśnie 7mk2.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
O tym obiektywie to już wiadomo od kilku ładnych tygodni więc żadne to nowe szkło...
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Kurde, ciekawe jak wypadnie względem RF 100-500, jeśli podobnie to pod spotterkę kusząca opcja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Kurde, ciekawe jak wypadnie względem RF 100-500, jeśli podobnie to pod spotterkę kusząca opcja.
Obejrzałem chyba wszystkie dotychczasowe filmy o tym obiektywie i jak na razie opinie są bardzo dobre, na 600mm jest tylko nieco gorzej niż 200-600 więc klasa. Gdybym nie miał już systemu wybranego to pewnie bym poszedł w 180-600 ale z drugiej strony u nas 200-600 kupisz nawet za 6000 zł a ten Nikon to jednak sporo więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Obejrzałem chyba wszystkie dotychczasowe filmy o tym obiektywie i jak na razie opinie są bardzo dobre, na 600mm jest tylko nieco gorzej niż 200-600 więc klasa. Gdybym nie miał już systemu wybranego to pewnie bym poszedł w 180-600 ale z drugiej strony u nas 200-600 kupisz nawet za 6000 zł a ten Nikon to jednak sporo więcej.
ale o którym 200-600 u nas piszesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
ale o którym 200-600 u nas piszesz?
Mam na myśli oczywiście Sony 200-600G bo to jedyny zoom do którego można porównać 180-600 Nikona. RF 100-500 w mojej opinii nie bardzo już się wpisuje w "tani" zoom do 600mm.
--- Kolejny post ---
"U nas" czyli w Polsce w sklepach :D
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Mam na myśli oczywiście Sony 200-600G bo to jedyny zoom do którego można porównać 180-600 Nikona. RF 100-500 w mojej opinii nie bardzo już się wpisuje w "tani" zoom do 600mm.
--- Kolejny post ---
"U nas" czyli w Polsce w sklepach :D
A bo to jest drogi zoom w kategorii do 500 mm, więc w tamtej kategorii w ogóle go nie ma na liście :mrgreen:
Czy opcja Fujifilm, czyli apsc, gdzie jest szkło 150-600 pod apsc,ważące 1600g,jest też mozliwość podpiecia konwertera a korpusów z gęstymi matrycami też nie brakuje, nie załatwia dobrze tematu fotografowania ptaków???