Odp: Heldbaum - Fotografia przeważnie na filmie
O właśnie. Laby. mam skanowane w 3 labach i tylko wiem, że jeden to był Noritsu, nawet w exifach zostało, a inne nie pamiętam. W każdym razie to zdjęcie z Yashiki było najlepiej zeskanowane, gładko i nie wiem czym. 4000px x 3000 Niektóre skany nawet mają widoczny jakby raster, możliwe że chciałem mniejszą rozdzielczość.
U mnie jest widoczny raster przy skanach z rozdzielczością ~2 MPix, jak mi zaczęli robić ~6 MPix, to jest gładziutko.
3 załącznik(ów)
5 załącznik(ów)
6 załącznik(ów)
Który to rok mniej więcej? Bo widzę, że kamerman ma chyba Canona XL1. Moje marzenie. Ale miałem XM1 :D
W pierwszej chwili myslalem ze to komunia, w drugiej ze studniowka, dopiero na koncu sie zorientowalem ze to ślub [emoji1787]para baaaardzo młoda, niech im na zdrowie [emoji4]
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Który to rok mniej więcej? Bo widzę, że kamerman ma chyba Canona XL1. Moje marzenie. Ale miałem XM1 :D
Rok 2006 lub 2007. Aparat EOS 650 + EF 1,8/50 mm II i Sigma 28-135 mm f/3,5-5,6 IF Macro, Superia 400, lampa EZ 540.
Wtedy się zdjęć bez lampy we wnętrzach praktycznie nie robiło, a ja zawsze starałem się odbijać światło, nawet w ciemnych kościołach. Tu sytuacja była skomplikowana, bo kościół nowoczesny, wielki, wysoki, z olbrzymimi oknami, przez które uciekało światło odbite od stropu. Aby robić zdjęcia potrzebną GO musiałbym użyć zbyt długich czasów ekspozycji, a doświetlając przy nich lampą miałbym duchy. Przez okna wpadało światło oświetlające mi ich lekko z tyłu, więc musiałem i tak użyć lampy, więc poszedłem świadomie w niedoświetlenie robiąc na 1/125s f/4, i pełna moc lampy w sufit. Wesele też było w dużej sali i też starałem się odbijać światło, co często prowadziło do niedoświetleń, ale młodym się takie miękkie zdjęcia baaardzo spodobały.
4 załącznik(ów)
To jeszcze ta sama para.
Załącznik 10394
Załącznik 10395
Załącznik 10397
A tu już jako goście na innym weselu, wiec ich ślub musiał być w 2006 r.
Załącznik 10396
A rosołu i kotleta nie ma?