Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny).... CD..
mnie trochę boli, że RF 24-240 jest wielki i ciężki w porównaniu do T.28-300, a nie jest jakoś mocno od niego lepszy, podobnie RF 85 f2 - też kobyła w porównaniu do starego dobrego 85 1.8
fajnie, że R3 pół kilo lżejszy od 1Dx, fajnie, że RF 70-200 2.8 też mocno odchudzili, no ale w w/w przypadkach chciałbym czegoś podobnego do starszych konstrukcji ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
mnie trochę boli, że RF 24-240 jest wielki i ciężki w porównaniu do T.28-300, a nie jest jakoś mocno od niego lepszy, podobnie RF 85 f2 - też kobyła w porównaniu do starego dobrego 85 1.8
fajnie, że R3 pół kilo lżejszy od 1Dx, fajnie, że RF 70-200 2.8 też mocno odchudzili, no ale w w/w przypadkach chciałbym czegoś podobnego do starszych konstrukcji ;)
Odnośnie RF24-240 się nie wypowiem bo nigdy nie miałem ale przy RF85 to lekko przegiąłeś! Nazwać tego RF-a kobyłą to lekkie przegięcie, tak wiem jest nieco większy niż stary EF ale bez przesady jest też lepszy i ma IS i pseudo macro. A RF 70-200/2.8 to jest bajka szkło i nie wierzyłem dopóki sam nie kupiłem.
będzie jak zwykle w canonie dadzą taką samą ale inną :mrgreen:
EOS R6 Mark II Body: $2499
Canon RF 135mm f/1.8L IS USM $2099
2 Listopada ma być ogłoszony :).
A ja zapytam: a co jest takiego w matrycy R3, żeby w ogóle warto było sobie nią cztery litery zawracać? Ja tam nic nie widzę, przynajmniej w porównaniu do matrycy SONY A7 III.
masz ci los, ledwie dwa lata minęły
mogliby odmłodzić RP
Panowie matryca z r3 to nie jest jakiś szok przyszłości. Sony taką jakość wg DXO miał już w momencie premiery a7III a szybkość w momencie premiery a9. Canon dogonił, ale zaraz znowu konkurencja ucieknie o kolejne 5 lat a sprzedaż r3 to odsetek rynku. Więc wcześniej czy potniej trzeba będzie wepchać tą matrycę w coś co idzie jak świeże bułeczki, czyli w najpopularniejsze body wśród ludzi którzy sprzętem zarabiają i entuzjastów z portfelem.
Zobaczymy jak wyjdzie i zostanie to ogłoszone, a jeszcze lepiej sprawdzone.
Ja tam nie mam nic przeciwko temu by ta technologia z aparatu w tym momencie topowego w ofercie producenta przepływała do modeli bardziej dostępnych.
Niemniej poza nowymi odmianami aparatów ciepło przyjąłbym wysyp nowych obiektywów.
właśnie dlatego czaję się na R10, bo podobny do R6, w przeciwienstwie do R7 :D
szkoda, że na pxlmag nie ma jeszcze R7/R10 ani możliwości dodania adaptera EF/RF