Boże, widzisz i nie grzmisz ...
Od kiedy 400d jest analogiem ?
Jak nie masz czytnika to kup.
Wgrywasz soft na kartę, karta w aparat i dalej wg. obrazków, bo z czytaniem coś u Ciebie cieniutko i możesz nie podołać temu ciężkiemu zadaniu :/
Wersja do druku
A ja bym podejrzewał... skoro ja sam zawsze czytam instrukcje od aparatów i obiektywów a tego o 2GB jakoś nigdzie nie zauważyłem przy obu updejtach :p .
Czyli wg Twojej definicji jestem z tych niekumatych.
Do tego doświadczenie forumowe podpowiada mi że jak ktoś ma z czymś problem i jest w miarę kumaty internetowo to od razu trafia na forum.
I potem biorą się stereotypy "słyszałem że 17-55 łapie pyłki" albo "stare 5D ma do d* AF" ;) .
Sugeruję skupić się na dokładnie opisanych symptomach konkretneego, pojedynczego przypadku, a nie instrukcyjnych ogólnikach.
Co ma wielkość karty wspólnego z tym że po rozpakowaniu (PRZED wgraniem na kartę) plik firmware ma wielkość inną niż podaną?
podepnij aparat przez usb do kompa. I tyle
Znalazłaś odpowiedni wątek, znalazłaś odpowiedni post, ale nie znalazłaś odpowiedniego punktu w Regulaminie? ( http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3 )
"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."
No. Sam to powiedziałeś. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zwykle wszystkich odsyłasz do szukajki. Jak poszukać to się o tych 2Gb znajdzie sporo. Skądeś się to wzięło - niesądzisz?
Mnie to lotto czy "wątkodawca" użyje karty 2Gb czy 32Gb. Podrzucam tylko to co WYDAJE się MOŻE mieć znaczenie.
Pozdrówka.
No a ja podrzuciłem coś co wydaje się mieć ważniejsze znaczenie - czyli symptomy niezależne od wielkości karty. Masz jakiś pomysł jak odpowiedzieć na moje ostatnie pytanie?
Jaki jest sens upierania się (i wyszukiwania :p ) przy 2GB kartach, gdy symptomy wyraźnie zaczynają się przed samą kartą?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Vitez. Ty tu jesteś najważniejszy. Masz najwięcej postów. Masz "ważniejsze znaczenie". Jesteś naj... Ale czasem jesteś upierdliwie nieznośny. Też najbardziej upierdliwie nieznośny. :mrgreen: Ty MUSISZ mieć rację - ja tylko MOGĘ mieć rację.
Naprawdę użyj czasem szukajki, którą tak chętnie polecasz innym (ja zresztą również to czynię czasami) i poczytaj co inni piszą na ten temat.
Robie se linka do tego postu - bede Cię cytował za każdym razem jak kogoś odeślesz do szukajki. ...Jaki jest sens wyszukiwania.... Hehehehe...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Napisałem "mi to lotto" czy to jest to czy tamto. Mi to lotto czy Ty zauważyłeś info o 2Gb kartach czy nie.
Jeśli mogę coś od siebie, ja się spotkałem z tym, że plik na Windzie miał jakiś rozmiar a po wrzuceniu ftp-em gdzieś na serwer miał inną.