Odp: Mała alternatywa w góry dla Canon 5D MK III. A6000? RX1?
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Dla posiadacza "dużego" zestawu Canona jakoś naturalny powinien być zestaw M50 + M11-22 + M22/2 +M55-200.
Mi brakuje póki co odwagi, żeby sobie skonfigurować taką lekką wersję. Boję się, że jakość będzie z tego marna. Zwłaszcza tele może być krytyczne.
a ja właśnie celowo wybrałem Fuji, bo jakbym kupił Canona to wiem doskonale jak by się to skończyło
po co dokupować nowe szkła jak stare działają, i bym taszczył moje elki, a nie o to przecież chodzi
kłopot taki ze się teraz zastanawiam czy w ogóle nie wyjść z C:confused:
szkiełko fuji 10-24 sam miód i malina
Z tych samych powodów kopiłem olka omd em10 mkII z obiektywem 14-42 ez mały jak kompakt a możliwości ogromne.
Ostatnio na imprezy noszę canona z elkami olka z kitami bo dokupiłem do tego 75-300- ciemny okropecznie.
Nie będę się wypowiadał na temat porównania na forum - jak ktoś chce usłyszeć to na priv -nie lubię pyskówek.
Dodam że mam m2 canona.
Podsumowując -jestem mile zaskoczony i zadowolony z tego zakupu.
Fuji Xf10? Panasonic LX100 II? Jak masz kasę to bierz Panasonica
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a ja właśnie celowo wybrałem Fuji, bo jakbym kupił Canona to wiem doskonale jak by się to skończyło
po co dokupować nowe szkła jak stare działają, i bym taszczył moje elki, a nie o to przecież chodzi
kłopot taki ze się teraz zastanawiam czy w ogóle nie wyjść z C:confused:
szkiełko fuji 10-24 sam miód i malina
No i chyba w góry nie ma nic lepszego. Niektóre fuji oficjalnie działają nawet w ujemnych temperaturach. Nie wiem jak ergonomicznie ale te przyciski i pokrętła wyglądają zachęcająco :).
Aparat Ewereście, na 8700m, w super niskiej temperaturze
https://www.dpreview.com/forums/post/61870132
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Tylko po co takiego klocka dźwigać na takie wysokości i to żeby zrobić pocztówkowe foty? Czysty masochizm. Przy tym nie jest to nic unikalnego. Sam znam kilka osób które targają w góry całe wory sprzętu - ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak im się to nie znudzi ;)....
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
No nie wiem z czego ten facet się cieszy. Na trzy zabrane Sony tylko jeden działa, a wystarczyło zabrać jednego Canona :-)
Wziąłby Olympusa TG i by się nie nadźwigał, a efekt byłby podobny. O tym czy aparat zadziała na tej wysokości decyduje przede wszystkim to, jak dobrze był zabezpieczony w trakcie wspinaczki. Poza tym ekstremalnie niskie temperatury to pojęcie względne. Niech wejdzie zimą na 7000 metrów, to naprawdę potwierdzi czy działa.