Ale ta punkcja dxo jest nie logiczna. Wg wykresów screen a73 jest lepsza od a7r3 w każdej kategorii, ale w punktacji generalnej jest już o 4 punkty gorsza. Bo ? Tylko logicznie poprosimy.
Wersja do druku
Ale ta punkcja dxo jest nie logiczna. Wg wykresów screen a73 jest lepsza od a7r3 w każdej kategorii, ale w punktacji generalnej jest już o 4 punkty gorsza. Bo ? Tylko logicznie poprosimy.
Tymczasem u kolegow za płotem w poście o r7m3 spokój.
DxO to cyfry które nawet wbrew logice, można przestawiać.
Bardzo ciekawi mnie ta puszka, a tu tylko przekomarzanie się :shock: Chyba trzeba będzie się wybrać na targi do Łodzi i pomacać :p
Też bym chętnie pofocił. Z filmików na YT - bardzo fajnie działa af. Gdybym dziś zaczynał kupować sprzęt z wyższej półki najbardziej pod uwagę brałbym właśnie sony.
W tej chwili już chyba nie chce inwestować sporych pieniędzy w zmianę systemu, ale nie mówię, że kiedyś nie zmienię zdania :)
Zmiana systemu/producenta to trudna decyzja, wiele uwarunkowań często sprzecznych.
Mam to za sobą, jestem bardzo zadowolony.
Na Twoim miejscu poczekałbym (teraz trochę) czym/jaki będzie bezlusterkowiec FF Canona.
Canon jest w trudnej sytuacji, by poważnie zaistnieć na gwałtownie rozwijającym się rynku bezlusterkowców musi wypuścić body co najmniej klasy A7M3 (A7S3, A7R3, A9) w rozsądnej cenie co znacznie "osieroci" rynek lustrzanek Canona.
A trzeba pamiętać że Nikon też jest "w grze"
Myślę że kluczowym będzie jak istniejące obiektywy EF będą spisywały się w jakości technicznej zdjęć, AF i śledzeniu obiektu na całej matrycy oraz przy filmowaniu w tym nowym bezlusterkowcu FF Canona
Jeśli trzeba będzie je wymieniać by móc korzystać z pełnego potencjału nowego body to jest to otwarta droga do rozważań zmiany systemu/producenta.
jp
Chodziło mi o śledzenie obiektów na całej matrycy przy filmowaniu.
AF musi być pewny i szybki także przy skraju matrycy a to uwarunkowane jest zarówno kątem padania światła na skraju matrycy (konstrukcja "optyczna" obiektywu) jak "silnikiem" obiektywu
W serii A7x (dla obiektywów systemowych) przy śledzeniu używany jest jednocześnie AF fazy i AF kontrastu ("doostrzanie")
jp
Myślę, że Canon ma wszelkie technologie potrzebne do stworzenia zaawansowanego bezlusterkowca FF. Na razie spokojnie obserwują co się dzieje i pracują nad koncepcją tego systemu.
Na chwilę obecną i w przyszłości myślę, że najwięcej ugrają jednak M50 lub nawet prostszymi bezlusterkowcami. Dosyć zaawansowany, nieduży, świetna jakość zdjęć, DPAF, sprawdzona marka i relatywnie NIEDROGI - możliwe, że tego typu aparatami znowu zdobędą większość rynku również w tym segmencie. Segment PRO zostawią dla dslr.