Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Te sample to faktycznie żadna rewelacja.
Spodziewałem się..... sam nie wiem czego.
Zobaczyć zdjęcia o miliardy lat świetlnych lepsze niż wychodzą z mojego 70D.
Ale przyznajcie że jest jakiś pęd że chce się go mieć bo ma trochę nowych bajerów.
Miałem cichą nadzieję że będzie w okolicach 15 tys.
Niby od 15 do 17 jest tylko 2 tys i jak się znajdzie 15 to i te 2 też ale jednak to jest prawie 20 tysi za samo body.
Cytat:
Zamieszczone przez
adamm
jednak to jest prawie 20 tysi za samo body.
Idealnie. W sam raz styknie za dotację z UP ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Idealnie. W sam raz styknie za dotację z UP
Hmmm... tego nie wziąłem pod uwagę :) a niebawem będę rejestrował DG na siebie.
Tyle że musiałbym chyba być zarejestrowany jako bezrobotny.
Edit:
a właśnie mi się przypomniały święte słowa kolegi mojego kolegi:
t
to nie aparat robi zdjęcie. To fotograf.
I to chyba powinno przyświecać wszystkim którzy mają np. MK3 i chcą zmienić tylko dlatego że weszło coś nowego.
Chcę się przesiąść na FF ale przy takiej cenie to pochylę się nad 6D i jeszcze starczy na jakieś szkiełka, ewentualnie 5D MK3
Cytat:
Zamieszczone przez
adamm
Te sample to faktycznie żadna rewelacja.
Spodziewałem się..... sam nie wiem czego.
Zobaczyć zdjęcia o miliardy lat świetlnych lepsze niż wychodzą z mojego 70D.
Ale przyznajcie że jest jakiś pęd że chce się go mieć bo ma trochę nowych bajerów.
Miałem cichą nadzieję że będzie w okolicach 15 tys.
Niby od 15 do 17 jest tylko 2 tys i jak się znajdzie 15 to i te 2 też ale jednak to jest prawie 20 tysi za samo body.
Większość ludzi kupujących takie body ma już najczęściej pokaźną szklarnię. Kto będzie przechodził na 5dmk4? Posiadacze pewnie 5dmk2. 6d, 5dmk3 - po części sprzedając swoje body i dokładając do MK4 to już będą odpowiednio mniejsze pieniążki ale czy warto aż dyle dołożyć każdy odpowie sobie sam. W przyszłym roku pójdzie albo i nie cashback na 5d mkIV zależy jak się będzie sprzedawał a prognozuje że w Polsce średnio :-) myślę będzie do wyrwania wkrótce za jakieś 15 k
^^ Zawsze można sobie poszukać promo bilety do NYC za 1000 zł, kupić w BH, porobić nim zdjęcia i wrócić ;) Choć może to być inne miasto a wtedy nie będzie podatku stanowego ;) Miedzy USA a Europa jest jakiś 1000 USD różnicy - styknie na bilet i pobyt na miejscu (i jeszcze zostanie).
Nie wiem czy było ale video 4k tylko z cropem 1.74. Troche wtopili. Tym bardziej że w oficjalnej specyfikacji tego nie podają.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
^^ Zawsze można sobie poszukać promo bilety do NYC za 1000 zł, [...] jakiś 1000 USD różnicy - styknie na bilet i pobyt na miejscu (i jeszcze zostanie).
Nie za bardzo widzę cel w tym. Zresztą za 1000 USD bilet w obie strony i chociażby tani hostel w NY + jakieś żarcie to raczej nie wystarczy. Ostatnio sprawdzałem to w obie strony bilety do NY to 2800 :) A gdzie wiza (bodajże 680pln)?
Canon uwierzył, że cokolwiek wprowadzi na rynek ludzie i tak z przyzwyczajenia pójdą do sklepu i kupią sprzęt za dyktatorską i bajońską kwotę.
Mk4 w stosunku do Mk3 nie wnosi aż tyle aby wydawać na niego 17koła. Zresztą już mark III jest(i był) sporo przedrożony. W dalszym ciągu najrozsądniejszym FF jest 6D (lub może doczekamy się Jego następcy).
Cen nowych szkieł w ogóle nie ma sensu komentować bo to chyba jakiś żart :)
Świat schodzi na psy albo ja się starzeję... albo jedno i drugie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Ale tego z drewnianym gripem? :-)
hahaha ale zabawne :)
a serio to takie H4D z niedrogą 31mpi i po temacie, nie każdy biega po ślubach...
jako posiadacz 5ds r po przejściu z 5d mark iii (mimo kilku zmian nawyków) uważam... że 50mpix. to jest to, przestałem używać canona 100 macro.