nr 37
Załącznik 12984
nr 38
Załącznik 12985
Wersja do druku
nr 37
Załącznik 12984
nr 38
Załącznik 12985
Słońce dzisiaj.
nr 39
Załącznik 13307
Zdjęcie raczej jako ciekawostka niż coś wybitnego: odległość wg guglemaps to 400-500 m.
(Chociaż nie pobiło poprzedniego - 150 mln km) ;)
nr 40
Załącznik 13336
--- Kolejny post ---
Sprawdziłem na mądrych stronach i dzisiaj Słońce jest 151 850 290 km od Ziemi.
Cajsluk
nr 41
Załącznik 13420
I ten jest najładniejszy... :D
Ooo, jakiś ruch w mojej galerii. ;) Dziękuję.
Te sztuczne w ogóle nie przypominają kąkoli, a ten Kolegi MstrG za bardzo przerysowany - nie odpowiada mi taka estetyka, ale każdy ma swój gust.
Ja po prostu lubię, gdy zdjęcie pokazuje mi coś znajomego. Coś, co pamiętam, że widziałem i to mniej więcej tak wyglądało :mrgreen:
Jest czerwiec, mieszkam na wsi, chodzę na spacery z pieskiem i widzę te kwiatki na każdym kroku. Podobają mi się, więc próbuję jakoś pokazać ich urodę. Maki już wyszły mi nieźle, ale ciągle nie jestem zadowolony z kąkoli. Chciałbym je pokazać delikatnie i równocześnie dokładnie, więc wziąłem mojego ulubionego zeissa 1.4/85. Jeszcze będę próbował.
Mam po drodze dwa krzaki dzikiej róży, ale te już w ogóle spieprzyłem i poszły do kosza.
Mnie się te kwiatki też kojarzą z dzieciństwem, na wsi. Rosły najchętniej w życie, właśnie na polu, które niedawno pokazałem w "zdjęciach na filmie". Dzieciaki rwały te kwiatki i wiły z nich wianki, albo robiły bukieciki, które się później zanosiło mamom... To było wszystko takie właśnie... Nieostre, nieperfekcyjne, jakby za mgłą, ale jakże piękne.
Ludziska kochane! Toż to nie jest kąkol, ino chaber bławatek! Kąkol to inna roślina, ma różowo-fioletowe kwiaty, i jest toksyczna.