jak w temacie sam nie wiem...
może nie iść tą drogą Sabo?
a jak nie tą, to jaką?
dylematy....
1.
2.
3.
Wersja do druku
jak w temacie sam nie wiem...
może nie iść tą drogą Sabo?
a jak nie tą, to jaką?
dylematy....
1.
2.
3.
może tą drogą też nie iść?
4.
Bardzo ładne zdjęcia.
Fajne foto.
Zdecydowanie 1 i 4.
Nr 1 za kadr, klimat, opowiedzianą historię;
Nr 4 za tematykę i jej pokazanie.
Przyjemnie się ogląda.
Brawo
dziękuję za miłe słowa
będę się starał, na razie niczym wioskowy głupek ganiam z puszką :)
jeszcze, jeszcze i jeszcze więcej tego świata zamknąć w tym pudełeczku, czas ucieka...
5.
na 1 można było wydłużyć czas naświetlania aby ręce były lekko poruszone - dałoby to wrażenie ze gość gra - tak wygląda jakby pozował
muszę w takim razie nieudolność zamaskować stwierdzeniem - trafiłem w pauzę :D
to inna próba.
domowa przyroda ożywiona.
to jest Felka, na której jak na czarnym samochodzie wszystkie paprochy widać.
nie wiedziałem, że czarne tak ciężko się foci. albo czarna plama albo spalone tło :(
zrobiłem co umiałem.
6.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i mały eksperyment (pierwszy) z filtrem cokin
7.
może jeszcze czarniejsza Felicja?
8.
wątek mi się cokolwiek robi eklektyczny, ale chyba taki ma być skoro nie wiem w którą stronę się udać, a którą drogą nie iść, nieprawdaż?
zapomniałęm. to jest dziewięć
:)
9.
Zdjęcia ciemne (na moim monitorku) trochę zbyt ciemne, więc klimat jest, ale niewiele widać :) Róże sympatyczny kolorek, ale czy nie lepiej je było odsunąć nieco od ściany, albo chociaż jabłka, żeby nie były tak ni to na tle ściany, ni to na tle blatu? Hydrant fajne ma kolory i fakturę, ale jakoś tak dziwnie ciachnięty jak na mój gust.
nad kalibracją monitora pewnie muszę poracować.
mam imaca z dodatkowym monitorem (eizo) i na maćkowym jest inaczej i na dodatkowym inaczej. nie ułatwia mi też życia macbook na którym też jest inaczej :)
tia... kalibracja to kolejny element układanki.
co do hydrantu, fakt, że trochę obcięty ale skupiłem się na kolorze i jak widać może i coś uciekło.
ale dzięki za uwagi. będę się starał więcej myśleć o tym co i jak robię.
dodam jeszcze jednego pstryka. dzisiejszego.
nie miałem śmiałości wyciągnąć aparatu i uwiecznić również rowerzystę ale zapewniam Was, że był równie atrakcyjny i kolorowy jak Jego pojazd :)
10.
fakt. rower jak rower.
teraz spróbowałem postawić na człowieka i przyrodę.
czyli mamy amazonkę i jej rumaka.
11.
12.
13.
i przyroda mniejsza ale za to trochę dla niektórych obrzydliwa czyli "moje pierwsze makro".
14.
15.
Oj, twórca wątku chyba faktycznie nie wie, w która fotograficzną strone ma się udać.
Ze wszystkich zdjęć podobało mi się najbardziej to nr 5 z mężczyzna plecami odwróconym do obiektywu, a twarzą do drzwi.
Jest w tej fotce jakaś tajemnica i coś, co sprawia, że oglądający zawiesza na nim wzrok ;)
bo to jest tak..
wiele rzeczy jest niesamowitych, pięknych, brzydkich, ciekawych, zajmujących ale zamknięte w tym magicznym pudełku jakim jest aparat tracą to wszystko co miały jeszcze przed chwilą.
cytat z "prawdziwego świata" wymaga wprawy.
staram się wprawy nabrać, ale chyba i tak zostanę rozedrganym, ciekawym wszystkiego eklektykiem :)
dziś dwa zdjęcia z różnych "parafii".
obrazeczek plenerowy
16.
i nieśmiała próba portretu
17.
dopraszam się koństruktywnych uwag (może bez chłosty), są mi potrzebne by zrozumieć!
kontynuując eklektyczne wynurzenia małomiasteczkowego cykacza - przedstawiam owoce wieczornego spaceru:
z duchem spotkanie nieoczekiwane
18.
nieotwarte już
19.
zapomłem o aniołkach, nieładnie
dwa anioły
20.
dzięki za cenne wskazówki. to naprawdę pomocne.
parę fotek z większego miasta. a co czasem ruszam siedzenie poza swoją wioskę. za nieduży pieniążek można pocykać portrety i nikt nie wybrzydza :)
21. "komboj"
22. edi nożycoręki
23. poeta?
24. obcy dali się cyknąć za darmochę
poza tym byłem w muzeum. a co odchamienie na maxa :)
abakany
25.
26.
Amazonka na koniu trochę mało amazońska ;) Moim zdaniem rewelacyjny jest numer 8. Generalnie fajny misz-masz, fajnie, że próbujesz różnych tematów.
bo to amazonka nieamazońska, tylko europejska i to środkowo europejska :)
dodam jeszcze jednego cyka z dużego miasta, które jak widać może być niebezpieczne.
może lepiej w domu siedzieć?
27.
to wracam na swoją wiochę. a tu... jesień. są na to twarde dowody...
28.
29.
idą święta więc...
świątynie
:)
Najbardziej podobają mi się 21-w "temacie" portrety-sympatyczny portret sympatycznego człowieka i 28 jako całokształt.
Bardzo fajne zdjęcia.
mam jeszcze dwa zimowe...
zimowe, uparcie czerwone
30.
i zimowe wstrętne graffiti
31.
30 - nic ciekawego z sobą nie niesie; za dużo tego biało-burego - generalnie ujęcie do mnie nie trafia
31 - podobnie - lepsze od 30 ale też nieciekawe - ot jakiś głaz
podoba mi się kadr z 29 - fajne zestawienie tematów - świątynia ducha i druga zabawy
pozdrawiam
to kolejne nieciekawe i niekolorowe ;)
spotkanie z poetą - oko w oko
na zdj. Tomasz Jastrun
numerację zgubiłeś :-)...z poetą są bardzo fajne. W ostatnim można by trochę szczegółów z dołu wyciągnąć.
istotnie zgubiłem :(
nie marudząc na ten jakże bardzo doskwierający fakt niemożności edycji postów spieszę donieść co następuje:
- poeta pionowy 32,
- poeta poziomy 33.
oasisman można by wyciągnąć istotnie - ale... trochę za ciemny na to oryginał jest.
Jeżeli na 10 pokazałbyś właściciela roweru w ciekawej pozie byłoby super. To samo na 19 - aż prosi się na tym zdjęciu o jakiś główny obiekt, najlepiej człowieka. Reszta taka sobie, zwykłe pstryki, no faktycznie jeszcze poeta w miarę ok. Pozdrawiam.
cierpliwy... model?
34.
byłem na krótkim spacerze po lesie..
i co?
spotkałem Panią Wiosnę :)
Już robi porządki
35
cuś z szuflandii
36.
37.
jeszcze dzisiejsze, niemal pierwsze, próby z błyskaniem
38.
j.w.
39.
dodam jeszcze błysk w kolorze, w końcu mam, nowoczesny, kolorowy aparat :)
40.
a tam, idą walentynki to jeszcze ... romans?
41.
jak to Joanna Chmielewska mówiła, tylko kawa i papierosy trzymają nas przy życiu
w papierosach są mikroelementy a w kawie witaminy
czy może na odwrót?
nie pamietam.
paierosy i kawa
42.
papierosy i kawa?
43.
41 - swietne :)
43 - troche zabalaganiles kadr, pomysl 42/43 mi sie podoba :)
i na razie chyba ostatnie z linii bassu :)
45.
bez bassu
46.
47.
też bez bassu :)
48.
bez bassu cd. :)
dziękując za cenne wskazówki, kontynuuję linię pozbawioną instrumentu harmoniczno-rytmicznego.
49.
a c. pastorius wciąż śpi.
50.
chwilowo m. millera też nie ma
51.
54.
59
wiosna ma swoje skowronki, a jesień swoje
jesień... wesoła, kolorowa
33
34