Więcej na:
http://www.mmlodz.pl/3143/2009/1/8/s...tegory=depesze
Wersja do druku
Ciekawa propozycja na weekend, może skorzystami ;-)
Chyba mamy okazję na kolejne spotkanie, tym razem w EC1 gdzie 17 stycznia odbędzie się Foto Dej
Info bezpośrednio na stronie organizatora:
17 stycznia Foto Dej w EC1 - zobacz i sfotografuj po raz ostatni
Ja tam byłam i jestem zachwycona zamierzam odwiedzić to miejsce ponownie :-)
Dla zachęty:
1.
Do zobaczenia :)
ja jak najbardziej ,fajnie by było iśc znowu jakąś wiekszą grupką ,co ty na to Tatanka ? jest napisane że trzeba miejscówki rezerwowaxc na daną godzinę tak że wypada ustalić szybko kto idzie i zarezerwować .
zaraz też spróbuję wysłać rezerwacje na 11-ą
ups... widzę że aby to zrobić mailowo trzeba być użytkownikiem ich portalu,będę musiał się chyba udać osobiście pod podany adres na Wróblewskiego.
A ja się po prostu zarejestrowałam na ich portalu, a potem przesłałam maila z nickiem z portalu :-) wydawało mi się szybsze niż jechać na Wróblewskiego.
A dostałaś odpowiedz na maila?? Bo ja wysłałem i cisza.
Ja będę na 11.
wysłałem dziś też rezerwacje na 11-tą. może odpiszą
chyba telefonicznie będą potwierdzac?Cytat:
nr tel. kom. w celu potwierdzenia zaproszenia,
A no fakt, czytanie ze zrozumieniem :)
a jednak, ja dostałam @ z potwierdzeniem rezerwacji :)
a jak u Was?
No ja też :)
To o której będziecie?
ja też dostałem, mam zarezerwowane wejście na godz 11, ale bede raczej koło 10 żeby może cos z zewnatrz pstryknąć.
jakby jakieś spotkanie to ja chętnie :)
wie ktos może, czy statyw można zabrać ze sobą??????
żeby tylko nicka, to by było pół biedy...
ja się też zarejestrowałem w tym portaliku, aby wejść w posiadanie zaproszenia, ale gdy zobaczyłem ilość danych, które trzeba podać jakiemuś ziutkowi na maila (imię nazwisko, nr tel, PESEL!!) to spasowałem.
Posiadając takie dane to już chyba można założyć konto np. w mBanku, a nie mam ochoty zostać "słupem"... :???:
a mnie się wydaje, że wyjazd na Wróblewskiego będzie jednak bezpieczniejszy dla naszych danych osobowych :-)
Sęk w tym, że w łódzkie dotrę dopiero 16-go w piątek wieczorem, więc jakby ktoś miał po drodze na Wróblewskiego, to byłbym wdzięczny gdyby skombinował dla mnie takie zaproszenie, a chętnie wezmę udział w tym plenerku :-)
No ładnie widzę, że miejsce klimatyczne ale czy musicie mi to robić jak mam sesje? Czy poza tym 17 stycznia będzie dostęp do tego miejsca? Pewnie nie
? :(
Jak będę miał czas to się zjawię, ale nie rejestruję się, przyjdę swobodnie jakoś pod koniec. Będzie miejsce OK, nie będzie - zabiorę zabawki i pójdę gdzieś indziej :)
Ja myślę, że mając na uwadze warunki, to nawet trzeba.Cytat:
wie ktos może, czy statyw można zabrać ze sobą??????
Bajka, szkoda, że niektórzy (np ja) muszą siedzieć na uczelni od 8 do 20 :/
Może inny plener, innym razem...
no to co jakieś spotkanko przed ?????
moze być i po....
analogforever jakie czułości klisz szykujesz na te ruiny?? Bo ja myślę przetestować po raz pierwszy ilford'a 3200 - ale nie wiem czy nie będzie to za dużo??
jeszcze się muszę zastanowić co będę tam chciał fotografować,ale nie wiem czy nie wezmę średniego z b&w ,pogoda ma być podobno słoneczna ,tak że z czułościami nie będę przesadzał jakies ISO 200 i ewntualnie lampa.
8) mam na 11-ą
tam w maszynowni jest naprawdę ponuro i ciemno, ale bardzo klimatycznie - sama się zastanawiam jakie ISO zastosować,
mam tylko nadzieję, że uda się forumowiczom zdominowac całą grupę o 11:00 i nie będą wszyscy w tym samym czasie pstrykac kompaktami z lampami :cry:
przyznaje...ciekawe miejsce
Tatanka74 sporo ludzi na 11 będzie z digart'a, sprzęcik mają niezły :) Kompaktami tam fotografować?? Chcę to widzieć na własne oczy :D
11 to dla mnie za wcześnie.. Ale jakby ktoś koło 13 potrzebował jasne szkła to służę pomocą :)
ja tez mam wejscie na 11.00 ale bede pewnie wczesniej :D
ja też będe kilka minut po 10-tej
o 10:00 mam zamiar wyjechać z Pabianic, więc powinienem być ~10:30 :-)
Blackrado - A Twoja fotka znalazła się już na MM - nie mojego autorstwa :-)
http://www.mmlodz.pl/3267/2009/1/17/...?category=pics
dzisiaj będą, wczoraj zaczęłam i już prawie kończyłam wrzucać na poprzedni wyedytowany post i klapa - okazało się, że zabrakło mi minutki - 30 minutowy czas edycji postu się skończył i się samo zamknęło przed zapisaniem odpowiedzi, straciłam całą robotę i wymiękłam. Zaraz robię posta od nowa :)
- EC1 świetna lokalizacja dla horroru
- miejsce zbrodni
akcesoria ...
- natężenia
- różowa paranoja Jerry'ego Fletcher'a
- moja paranoja
- droga ucieczki
- schody, schody,schody
- Raj utracony
Z innej beczki:
12 prawie B&W
13 "Jestem sobie mały miś, gruby miś,
znam się z dziećmi nie od dziś ..."
Tatanka dla mnie rewelka, podpisy pod fotkami również, szkoda że mnie tam nie było - świetny temat mam nadzieję że EC1 w Łodzi uczynią pamiątką na zawsze, jeśli masz więcej to wrzucaj
pozdrawiam
A to kilka moich:
Szkoda, że trochę za mało czasu było, żeby w środku wszędzie na spokojnie stanąć, ustawić się i zrobić zdjęcia.
Tatanka74
masz oko,fajne zdjecia,a na tym 12 to skąd wytrzasnełaś takiego "prawdziwka " z takim archaicznym klamotem. :-D
A to specjalnie dla Ciebie, takie ładne kolory wyszły :-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kolejne fotki:
- DRZWICZKI REWIZYJNE
- ZNOWU SCHODY, SCHODY, SCHODY
- A NA KOŃCU - WSPOMNIENIE FABRYKANTA
- ALBO - SCHODKI, SCHODKI, SCHODKI
- W KATEDRZE
- SIĘ KRĘCI
- FALBANEK
- ZNAKI CZASU
- KOŁO STEROWE
- SAMOSIEJKA
- ZAWOREK MINI
ale sie rozkręciłaś na całego :-D,druga odsłona też fajna ale pierwsza imo lepsza,poziom ustawiłaś wysoki,chyba nic nie wkleje swojego żeby się nie nabijali. :-D
Witam.
Po raz pierwszy byłem na takiej imprezie fotograficznej - plenerze. Ze zdumieniem i podziwem patrzyłem na SETKI fotoamatorów obwieszonych "klamorami", gimnastykujących się lub tkwiących w wymyślnych pozach. Każdy z nas szukał TEGO ujęcia i TEGO szczegółu. Ponieważ jam nie lepszy (z daleka wypatrzyłem ciekawe ujęcie - lecę - a tam już ścieżka do tego miejsca przy płocie) to wstawiam i swoje fotki z tej gimnastyki. Na pierwszych zdjęciach umieściłem ogólne plany coby forumowicze z Polski wiedzieli o czym mówimy i co fotografowaliśmy. Wnętrzami i całą EC1 zachwyciło się wielu ludzi - i chyba David Lynch zaprpooponował stworzenia centrum kultury w tym miejscu.
Parę szczegółów z tych wnętrtz i ja zamieszczę.
Pozrwawiam wszystkich forumowiczów a z Łodzi szczególnie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=MIT;590494]Witam.
Po raz pierwszy byłem na takiej imprezie fotograficznej - plenerze.
Ech mój brak doświadczenia - Enter i poszło bez zdjęć. nadrabiam teraz:
1 A tak jak zapowiedziałem szeroko pocztówkowo
2. Po ogólności
3.Po mniejszej ogólności
4. Kolorki na zewnątrz
5. Środek w całości
6. Chyba wszyscy zrobili to ujęcie:grin:
7.Drzwi
8. Każden widzi, że drzwi
9. Czas kończyć
Pozdrawiam
Michał
fajne fotki,podrzuć jeszcze coś jak możesz.
oj chyba muszę się nauczyć jak wstawiać większe fotki, bo bardzo tracą jak są małe, ale ja wstawiam z Flickr i one tam też są takiego rozmiaru - czy to już taki urok tego serwisu? Może powinnam się przenieść na imageshack bo Wasze są większe?
Proszę o radę
MIT - piękne aż łezka się kręci w oku, Tatanka dzięki za ciąg dalszy, Blackrado trochę przyszumione ale klimat sterego dobrze tu wygląda (ciut mało ostre ale co tam)
pozdrawiam
Jeszcze mogę.
Prosisz - masz (choć nie wiem czy reszcie podejdzie)
10. Nie mam zgody uczestników na prezentację publiczną Ich wizerunku dlatego zamieszczam takie zdjęcie "bez twarzy" ale z "pozą" (przy okazji pozdrawiam "piękną nieznajomą")
11. Jak elektrownia to i słup
12. Glazura
13. Hala numer 5
Więcej już nie będę Was katował swoimi fotkami z EC1 - innymi - a jakże. Za pochwały dziękuję, krytykę przyjmę dzielnie i bez urazy.
Pozdrawiam
Michał