[Góraszka]Piknik samolotowy 4 i 5 czerwca
Zbliża się piknik: http://www.piknik-goraszka.pl/piknik.php
Parę osób już zadeklarowało się wcześniej, że jadą, tak więc Canon-Board będzie dobrze reprezentowane.
Więc parę kwestii organizacyjnych:
1. kto się kiedy wybiera? na oba dni, na jeden? Ja pewnie tylko na jeden, bo chyba, że wymyślę jakiś nocleg w Wawie, ale nie wiem czy warto właściwie. Program zbliżony w oba dni.
2. Parkingi. Może ktoś już tam był i wie, czy jest kłopot z parkowaniem itp.?
3. Jeśli ktoś z Białego się wybiera, to może będę miał jedno miejsce.
4. Skąd by tu 100-400 wziąć ;)
Info dla wybierajacych sie do Góraszki
Witam
Tak sie składa że mieszkam nie opodal od Góraszki i bywałem co roku.
Wiec może kilka informacji dla wybierajacych sie z moich obserwacji.
1 . Lepiej wybrać dzień pierwszy ( sobotę ) na wyprawę, dużo mniej ludzi niż w niedziele.
2. Nie ma co przyjeżdzać z samego rana, optymalnie to godzina 11. większość ciekawych poazów odbywa sie własnie od tej godziny.
3. Co do zaparkowania samochodu to bym sie nie obawiał. Piknik jest organizowany od wielu lat i mają dużo doświadczen, w koło jest dużo gospodazy którzy udostepniają za opłatą miejsce parkingowe na swoim polu.
Więc przyjezdzajcie furami śmiało :))
4. Teren jest rozległy jest gdzie wypic, zjeść i odpocząć. W koło pełno namiotów z paszą i napitkiem.
5. Atrakcje dla dzieci : "małpi gaj" "dmuchane miasteczko"
6.Wejscia na płytę lotniska i podejscia do samolotu nie ma mozliwości bez Viposkiej przepustki.
7. Wskazane obiektywy tele.
8.Góraszak jest połozona przy ruchliwej drodze Warszawa Lublin, własciwie w szczerym polu. Od strony drogi jest kilka gospodarstw, gdzie udostępniane są miejsca parkingowe. Całoscią i tak steruje policja.