-
2 załącznik(ów)
[atsf] Wolni jak ptaki!
Zapraszam do wstępowania do mojej autorskiej galerii i wstawiania też swoich zdjęć, oraz prowadzenia swobodnych rozmów na ich temat, aczkolwiek nie tylko ;)
Regulamin wątku jest taki, że... praktycznie nie ma żadnego regulaminu :mrgreen:
Wstawiać można dowolną liczbę zdjęć i nie istnieje tu pojęcie OT, czyli odchodzenie od tematu.
Każda rozmowa spontanicznie się rozwijająca ma prawo być kontynuowana aż do znudzenia się jej uczestników.
Wszelkie spory rozstrzygniemy między sobą bez dzwonienia na policję :mrgreen:, a administratorzy będą jedynie mile widzianymi gośćmi, a nie narzędziami represji.
Wyedytowałem niezgodne z Regulamin Forum "postanowienia".
Przypominam, że Regulamin Forum jest nadrzędny. Nie będziemy tolerować takiego wykluczania kogokolwiek z jakiejkolwiek dyskusji.
Jeśli autor ma chęć dyskusji z wybranymi osobami, to niech to czyni gdzie indziej - jest wiele możliwości w obecnych czasach.
Wątek jest na granicy Regulaminu, ale póki co nie będzie kasowany.
Proszę jednak pamiętać, że moderacja czuwa wszędzie.
Pozdr.
Bangi
No więc...
1.
Załącznik 12450
2.
Załącznik 12452
-
Odp: [atsf] Wolni jak ptaki!
A myślałem, że będziemy tu wstawiać tylko ptaki lub swoje subiektywne ich postrzeganie :) ale brawo takie wątki są potrzebne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
A myślałem, że będziemy tu wstawiać tylko ptaki lub swoje subiektywne ich postrzeganie :) ale brawo takie wątki są potrzebne.
Dziękuję i zapraszam ze zdjęciami, bo jest mi wszystko jedno, czym były robione, oraz jaka jest ich tematyka, ale uprzedzam, że mogę się dopytywać o szczegóły ;)
-
2 załącznik(ów)
-
3 załącznik(ów)
Pora na parę ambitniejszych zdjęć :mrgreen:
5
Załącznik 12457
6
Załącznik 12458
7
Załącznik 12459
-
No brawo! Czyli to jest takie "zdjęcie, które lubimy", tylko że bez facetów w hełmach (dodajmy, robiących to bezinteresownie), znacząco klepiących się w otwartą dłoń, policyjną pałką, gdy pozwolisz sobie na "jedno słowo za dużo"?
Jestem za! :mrgreen: I już wrzucam parę fotek z ostatniego, kompletnie bezowocnego pod względem fotograficznym, spaceru...
8.
https://i.imgur.com/uqYXuyy.jpg
9.
https://i.imgur.com/j1kp9aE.jpg
10.
https://i.imgur.com/ZwlQ69u.jpg
11.
https://i.imgur.com/PJnDuLQ.jpg
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
No brawo! Czyli to jest takie "zdjęcie, które lubimy", tylko że bez facetów w hełmach (dodajmy, robiących to bezinteresownie), znacząco klepiących się w otwartą dłoń, policyjną pałką, gdy pozwolisz sobie na "jedno słowo za dużo"?
Dokładnie tak, a na dodatek niesprawiedliwie ulgowo traktujących bezczelne zaczepki, a kasujących merytoryczne odpowiedzi na nie w tempie 22, klocki w zęby!
A więc witam tu serdecznie i dziękuję za współudział w tej zbrodni :mrgreen:
-
"parę fotek z ostatniego, kompletnie bezowocnego pod względem fotograficznym, spaceru..."
Na owoce to jeszcze za wcześnie, dopiero początek maja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
"parę fotek z ostatniego, kompletnie bezowocnego pod względem fotograficznym, spaceru..."
Na owoce to jeszcze za wcześnie, dopiero początek maja.
Dobrze przynajmniej, że na rozum nigdy nie jest za późno, chociaż nie w każdym przypadku :mrgreen:
-
Fotografowanie jest dla mnie często tylko pretekstem, czy to do wyjścia w miasto aby nie włóczyć się bez celu, szumnie nazywanym street photo trip, czy też wyjazdu do innego miasta, kraju. Weźmy chociażby wyjazdy na plenery, główny smaczek to poznawanie nowych ludzi, a jak fotę sensowną przy okazji zrobię to krzywdy nie ma.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Fotografowanie jest dla mnie często tylko pretekstem, czy to do wyjścia w miasto aby nie włóczyć się bez celu, szumnie nazywanym street photo trip, czy też wyjazdu do innego miasta, kraju. Weźmy chociażby wyjazdy na plenery, główny smaczek to poznawanie nowych ludzi, a jak fotę sensowną przy okazji zrobię to krzywdy nie ma.
Nie usprawiedliwiaj się, tylko wrzuć te fotę. Każdemu wolno spieprzyć każde zdjęcie, a tylko ten, co płaci, ten wymaga :mrgreen:
--- Kolejny post ---
12
Załącznik 12462
-
@atsf odnośnie regulaminu, który wymyśliłeś, to wszystkie punkty wspaniałe są, oprócz braku wjazdu dla wybranych userów (@pawel.guraj i mła, lista pewnie otwarta). Albo posmaruj w administracji, że dane wątki są tylko dla wybrańców, czyli zmień regulamin ogólny, albo załóż sobie własne forum i wydzielaj talony na dostęp. Bo na razie taka deklaracja to jak kartka na płocie typu "Na ulicy przed moim domem mogą parkować wyłącznie czerwone samochody". Albo sięgając do bardziej dosadnych przykładów z historii - "Nur für Deutsche".
Zatem krótko i na temat - huśtaj się! Udzielać się oczywiście nie zamierzam, bo jestem dobrze wychowany i gdzie mnie nie zapraszają, a nawet nie chcą, nie bywam, ale ty jesteś w najmniej wpływowym podzbiorze person, które mogą ograniczać moją wolność. W końcu wszyscy jesteśmy "Wolni jak ptaki!"
Życzę udanej zabawy i tysięcy czytelników. Przebij wątek Janka.
Pozdrawiam.
P.S. Podpowiem, że w ogólnie dostępnych narzędziach forum jest opcja ignorowania - nawet nie będziesz musiał czytać tego typu postów
-
@Eberloth ale, że Ci się chciało... niestety nawet Janek ze swoimi farmazonami nie jest w stanie przebić pomysłu na oznaczanie w wątku, kto nie może z niego korzystać. W sumie na przyklad ja bym chętnie się do takiej listy dopisał. To przecież nobilitujące.
-
Bo to jest tak, że jak wychodzę gdzieś, najczęściej w konkretnym celu, i najczęściej z rodziną, to biorę ze sobą aparat, tak na wszelki wypadek. I zazwyczaj wracam bez żadnych zdjęć. Albo coś fotografuję jednym okiem, a drugim śledzę oddalającą się żonę i wołam - No nie pędź tak! Daj zrobić zdjęcie!
I wtedy powstają takie na przykład obrazki...
13
https://i.imgur.com/8WRdRIV.jpg
14
https://i.imgur.com/PD7ypse.jpg
-
2 załącznik(ów)
Widzisz, kolego, sam mnie sprowokowałeś, aby jednym ruchem urwać wszystkie jaja, bo usiłowałeś mi wmówić, że nie trzymam się jakiegoś założenia-regulaminu założyciela wątku, podczas gdy sam je traktujesz zupełnie uznaniowo. Jedynym wyjściem, do którego żeś sam mnie namawiał, było założenie własnego wątku, ale na twoje chamskie prowokacje nie mam już najmniejszej ochoty, ani na ujadanie sfory, którą też prowokujesz do ujadania, bo nie masz żadnych hamulców.
--- Kolejny post ---
15
Załącznik 12471
16
Załącznik 12472
-
2 załącznik(ów)
Portrety też można? Ze skrzydłami też?
Dzisiaj robione foty tak więc świeże prosto z PS. Mod. volfie
23
Załącznik 12473
24
Załącznik 12474
-
5 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Portrety też można? Ze skrzydłami też?
Witam na łamach! :D
Bajeczne te zdjęcia zrobiłeś i nie wiem, czy mnie na nie stać ;)
--- Kolejny post ---
No to może jakiś bynajmniej nie anioł, ale też sympatyczna postać?
Krzysztof Cugowski i redaktorzy z Radia Lublin w jury konkursu na najładniejszego kundelka.
19
Załącznik 12480
20
Załącznik 12481
21
Załącznik 12483
22
Załącznik 12485
23
Załącznik 12486
-
3 załącznik(ów)
"Czarny czwartek" - 17 grudnia 1970. Zdjęcia robiłem podczas kręcenia filmu
25
Załącznik 12495
26
Załącznik 12493
27
Załącznik 12494
-
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
"Czarny czwartek" -
17 grudnia 1970. Zdjęcia robiłem podczas kręcenia filmu
Łał! :shock: Mam nadzieję, że ten Bank Millenium jednak na filmie nie wystąpił?
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Później go wycinali :mrgreen: a było pomyśleć szybciej ;)
-
1 załącznik(ów)
@cybulski bardzo fajne foty, zdradź gdzie to?
--- Kolejny post ---
Kiedy wracasz z nocnych zdjęć a Twój kot uwielbia plecaki :mrgreen:
ISO 25600 :mrgreen:
Załącznik 12496
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
hahaha, też to dostrzegłem właśnie :D
-
1 załącznik(ów)
Chyba powinienem zmienić tytuł wątku na "Zdjęcia, na które nie trzeba czekać latami" :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Załącznik 12497
Przy okazji gorąca prośba: nie zapominajcie, koledzy, o numerowaniu zdjęć, bo to się czasem przydaje.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
@
cybulski bardzo fajne foty, zdradź gdzie to
Malta, Suwalszczyźna, Kraków, Warszawa.
-
3 załącznik(ów)
-
2 załącznik(ów)
-
7 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
Mogę się wyjątkowo czepić? Chodzi mi o zdjęcie 48. Właściwie nie tyle zdjęcie, co gościa na nim. Gdzie on widział, że do kiltu się nosi jakiś pas??? :shock: Przecież Szkoci, to by go zlinczowali.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Mogę się wyjątkowo czepić? Chodzi mi o zdjęcie 48. Właściwie nie tyle zdjęcie, co gościa na nim. Gdzie on widział, że do kiltu się nosi jakiś pas??? :shock: Przecież Szkoci, to by go zlinczowali.
To był jakiś węgierski zespół, a oni nawet nie mówią po ludzku, więc chyba trzeba by było odpuścić :mrgreen:
-
A, no jak węgierski, to tak. Gość w kilcie wygląda, jak wyglądałby polski góral z Tatr, w kompletnym stroju ludowym i... indiańskim pióropuszu.
-
-
1 załącznik(ów)
-
-
Zdjęcie 57 przypomina mi płyty chodnikowe, które "fachowcy" kiedyś układali na moim osiedlu. Jakość roboty była wizualnie bardzo zbliżona...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Zdjęcie 57 przypomina mi płyty chodnikowe, które "fachowcy" kiedyś układali na moim osiedlu. Jakość roboty była wizualnie bardzo zbliżona...
:mrgreen: tia i te kałuże potem na środku
-
4 załącznik(ów)
63
Załącznik 12534
64
Załącznik 12535
a tu 3 razy cięte i dalej za krótkie :mrgreen:
65
Załącznik 12536
--- Kolejny post ---
66
Załącznik 12537
-
3 załącznik(ów)
-
-
1 załącznik(ów)
70
Kiedy będzie cieplej? Poszliśmy dziś na foty do parku Oliwskiego w Gdańsku , pełno spacerowiczów i podglądaczy oraz kolejka osób ze smartfonami robiących sobie selfie w magnoliach. Nawet nie będę polemizował kto będzie miał lepsze foty - czy gościówa robiąca sobie selfie smartfonem, czy moja modelka której foty robiłem aparatem fotograficznym :)
Załącznik 12542
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Ostanie jest fajne.
Czyli nie jest takie ostanie :D Dziękuję!
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
70
Kiedy będzie cieplej? Poszliśmy dziś na foty do parku Oliwskiego w Gdańsku , pełno spacerowiczów i podglądaczy oraz kolejka osób ze smartfonami robiących sobie selfie w magnoliach. Nawet nie będę polemizował kto będzie miał lepsze foty - czy gościówa robiąca sobie selfie smartfonem, czy moja modelka której foty robiłem aparatem fotograficznym :)
No popatrz, nie było mnie tam, a mam to zdjęcie w wątku ;) Dziękuję, Andrzeju!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Czyli nie jest takie ostanie :D Dziękuję!
--- Kolejny post ---
No popatrz, nie było mnie tam, a mam to zdjęcie w wątku ;) Dziękuję, Andrzeju!
To ja dziękuję za ten wątek i wrzuciłem fotę aby można było porównać, czy smartfonem dałoby radę zrobić fotę z taką GO. Dodatkowo musiałem zadbać o doświetlenie blendą kadru co smartfonowi fotografowie całkowicie pomijają wierząc jedynie w siłę AI :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
To ja dziękuję za ten wątek i wrzuciłem fotę aby można było porównać, czy smartfonem dałoby radę zrobić fotę z taką GO. Dodatkowo musiałem zadbać o doświetlenie blendą kadru co smartfonowi fotografowie całkowicie pomijają wierząc jedynie w siłę AI :mrgreen:
No wiesz, i miło mi, i głupio, odbierać Twoje podziękowanie, bo wykonałem dość desperacki krok aby przełamać impas wynikający z szerzonej przez co niektórych nietolerancji, i usunąć formalne przeszkody, aby ta nietolerancja nie miała w nich umocowania, a to mnie trochę nerwów kosztowało, i kosztuje nadal. Symptomatyczne jest zaś to, że ten, który miał za nic tolerancję i usiłował albo ograniczać moje działania, albo wpływać na samoograniczenie ich przeze mnie, podnosi larum, gdy on sam zostaje w swoich działaniach w jakimkolwiek zakresie ograniczony, chociaż cała reszta forum stoi dla niego otworem.
-
-
Brakuje jeszcze jednego zdjęcia: uciętego łba koguta.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Brakuje jeszcze jednego zdjęcia: uciętego łba koguta.
Mam tylko kota wyrzuconego z 10-tego piętra na bruk, ale jednak się powstrzymam.
Powiało trochę grozą, więc trzeba to odreagować.
76
Załącznik 12548
77
Załącznik 12549
-
No nie wiem, zięba też wygląda złowieszczo.
-
Ponura sierra, Sierra Leone
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
"Ponura seria"
.......