Lepper ministrem rolnictwa a Giertych Edukacji i Sportu .... widziaem na żywo w TVN24 ... sądny dzień nastał populiści i megalomani u władzy .... smutno sie robi :confused:
Wersja do druku
Lepper ministrem rolnictwa a Giertych Edukacji i Sportu .... widziaem na żywo w TVN24 ... sądny dzień nastał populiści i megalomani u władzy .... smutno sie robi :confused:
Pewnie niedługo wrócą,znane z dawnych czasów, tabliczki "Zakaz fotografowania" (a członkowie rządu będą to mieć napisane na czole...)
Jakie społeczeństwo taki rząd. Pociesz się, że jest szansa, że długo to nie potrwa czego nowemu wice i oraz ministrom życzę.
Kończ Waść wstydu oszczędź....
Myślę, że od dzisiaj możemy zacząć popularyzować nowe hasło "Lepper musi odejść!" a prof. Balcerowicz niech sobie trochę odpocznie :-)
Kolejny argument przemawiający za Oceanią... Coś czuję, że długo tu nie zabawię :)
Lepper jako minister rolinictwa jakoś mnie nie rusza ale Giertych jako minister oświaty to IMO po prostu wstyd i hańba.
a dla mnie odwrotnie - Giertych jest czlowiekiem wysztalconym (2 magisterki z tego co pamietam), a Lepper - wiadomo ;)
Wykształcenie nijak się ma do cech osobowościowych - można mieć doktorat na Harvardzie a w życiu być oszołomem o zachowaniach imbecyla.Cytat:
Zamieszczone przez nastier
Co więcej pewne teorie psychologiczne uknute na potrzeby rekrutowania kadr mówią, że ludzie którzy mają pokończone dużo kierunków studiów, ale na tym samym poziomie, są mało dynamiczni, niechętnie poddają się zmianom i mają asekuracyjne podejście do biznesu :-) I to by do pana Giertycha pasowało jak ulał :-)
A czy znasz jakiś wykształconych rolników? :smile:Cytat:
Zamieszczone przez nastier
Giertych jest z zawodu adwokatem. Jego wizja szkolnictwa jest IMO wysoce szkodliwa i już widzę oczami wyobraźni śmiech środowiska nauczycielskiego. Na wyższych uczelniach jeszcze zapewne nie moga dojść do siebie po tej nominacji...
czy Giertych to taki nawalony "obronca wartosci chrzescijanskich"
nie daj boze? Ministrem oswiaty???
Sluchajcie, dam wam dobra rade. Poza granicami tego porabanego
kraju, w ktorym przyszlo wam mieszkac jest mnostwo NORMALNYCH
miejsc, miejsc, gdzie mozna spokojnie zyc, realizowac sie w swoich
pasjach... Naprawde szkoda energi i czasu, bo sprawa wyglada na
niewygrywalna. Ten kraj po prostu tak ma. :-(
hehehe... A ci po Akademiach Rolniczych? Ale oni w sumie to po studiach zajmują się prędzej graniem na giełdzie niż uprawą roli :-)Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
Ale mówiąc poważnie, to akurat znam jednego, który zajmuje się uprawą drzew owocowych i jest profesorem właśnie AR :-)
Oczywiście w Samobronie przeważają nieco inaczej wykształceni "naukowcy i myśliciele" (choć i tak żaden z nich nie jest większym "myślicielem i filozofem" od posła Gosiewskiego z PiS...)
Szkoły wyższe nie będą podlegać Giertychowi, bo resort się podzielił i od nauki i szkolnictwa wyższego będzie inny minister (PiSuarek). Co oczywiście nie zmienia faktu, że jest ryzyko, że nasze dzieci będą miały pranie mózgów od zerówki...Cytat:
Zamieszczone przez aptur
Hehe.... Czyli jak to mowia "ostatni gasi swiatlo".Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Mam nadzieje ze uda sie to choc przeczekac...Cytat:
Z rzadu na rzad coraz gozej...Cytat:
Nie tak dawno Miller mowil Buzkowi ze z takim malym poparciem to by ustapil... Zaraz potem mial jeszcze mniejsze :roll: Jak wydawalo sie ze po ostatnich aferach gozej byc nie moze... :| Szkoda nawet klawiatury...
Ze złą opinią o osobach kończących wiele kierunków studiów się zgodze, ale chyba Giertychowi jednak nie brakuje dynamiki i ambicji oraz chęci do wprowadzania zmian. Bez przesady.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Weź znajdź mi robotę u siebie ;) Przyjadę, mogę odśnieżać Ci ogród, kosić trawę i robić zakupy za miejsce do spania :D A tak poważnie to z przyjemnością bym się przeprowadził... Wszyscy wiemy jak jest. Jak tu być partiotą? Na "prostą" wyjdziemy w XXII wieku ;)Cytat:
O kurcze właśnie widzę że obok ministerstwa edukacji jest jeszcze ministerstwo nauki i szkolnictwa wyższego :) Znaczy się coraz bliżej do ministerstwa głupich kroków :)Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Możesz podać jakiś przykład? Chyba nie mówisz o tym kraju, w którym mieszkasz... Bardziej normalny - tak, ale na pewno nie "NORMALNY" z tą całą polityczną poprawnością i innymi zboczeniami.Cytat:
Tylko poprzednia ekipa po dorwaniu się do władzy nie robiła rumoru z paktami stabilizacyjnymi, koalicjami itp. tylko od razu i dyskretnie zabrała się do swojej roboty, czyli grabienia i dzielenia łupów :-) I robili to tak sprytnie i po cichu, że kadencję sobie przetrwali a ludzie dopiero na koniec zorientowali się co się stało :-) :-) Obecna ekipa na wejściu robi wszystko, żeby tylko zwrócić na siebie uwagę i być pod obserwacją. To zaczyna przypominać zarzynanie prosiaka na głównym placu miasta...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Całe szczęście w mojej branży jest duży popyt na pracowników...w Irlandii :-) :-)
Jeśli dobrze pamiętam, to ministerstwo nauki powstało za SLD z Komitetu Badań Naukowych i zostało przez rząd Marcinkiewicza połączone z MEN. A teraz wróciło :lol: Jedna z tych decyzji musiała być błędna. Pytanie tylko, która ;)Cytat:
Zamieszczone przez aptur
Powstało po to, żeby władza trzymała pewniej łapę na przepływie funduszy na badania. Wcześniej KBN miał dużą autonomię w kwestiach wydatkowania funduszy i to się pewnym ludziom nie podobało, bo nie mogli tego kontrolować. Jedna i druga decyzja jest do kitu, bo jakby na to nie patrzeć, to do procesu przydzielania środków na finansowanie badać wkładają ręce urzędnicy podwładni opcji rządzącej. Efekt jest taki, że polska nauka już jakiś czas leży na dnie a przy obecnych nakładach może być tylko gorzej. No cóż, dla panów K ważniejsze jest wspomaganie budowy Świątyni Opatrzności Bożej niż polska nauka...Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Rząd daje kase, to ma prawo wymagać. Wolę jednak, żeby rząd ani grosza nie dawał na naukę, bo finansuje głównie szarlatanów i oszustów.
Rozumując w ten sposób zaprowadzimy Polskę prosto do ... średniowiecza.Cytat:
Wystarczy zobaczyć jak wyglądały nakłady na naukę i badania w krajach, które teraz czerpią profity z wysokiego poziomu swojej nauki. Inwestycje w naukę nie przynoszą natychmiastowych efektów, dlatego trzeba doświadczenia i wyobraźni, żeby mieć świadomość skutków (lub ich braku).
A kasę daje nie rząd, tylko podatnicy a rząd i parlament ich tylko reprezentują. Inna sprawa, że reprezentując mają ich i tak głęboko w d...
Takie twierdzenie nie ma podstaw w faktach. A poza tym w średniowieczu nauka miała się o wiele lepiej niż dziś.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Teraz widocznie cicho sie juz nie da, tylko trzeba jeszcze dookola z wielka "pumpa" trabic dookola jakie to super decyzje sie podejmuje...Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Raczej merdia robią harmider, a wcześniej cicho siedziały.Cytat:
Ma bardzo mocne podstawy. Analizując przykłady krajów wysokorozwiniętych można zobaczyć wiele prawidłowości, które pozwalają pięknie skorelować rozwój z nakładami na pewne sfery życia, m.in. na naukę.Cytat:
Pisząc o średniowieczu miałem bardziej na myśli to, że stojąc w miejscu relatywnie będziemy się jakby cofać na lini czasu :-)
Zamyśliłem się i nie przyszedł mi do głowy żadna wielka cywilizacyjna zmiana technologiczno-naukowa, która powstałaby dzięki rządowi. No, może w komputery rząd usa miał pewien wkład na początku... Ale rozwijać się zaczęły dopiero po ich "prywatyzacji".Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Podam inną prawidłowość: nauka jest na wysokim poziomie tam, gdzie trzeba płacić za studia :p
Mylisz naukę z edukacją :-)Cytat:
Poza tym tu nie chodzi o wkład rządu, tylko o wielkość nakładów jakie on na jakiś cel przeznacza.
Nie, mam na myśli naukę. Nauka oczywiście zależy od dobrej edukacji, ale nie jest konieczna (imigracja), np. USA ma edukację generalnie raczej średnią.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Tak samo jak (m. in.) lecznictwo tak i nauka rozwijają się gdy są prywatne. Rząd ma nie psuć i nie grabić (z podatków) :mrgreen:
Wkład rządu to właśnie głównie pieniądze :D Nie wyobrażam sobie Leppera dowodzącego twierdzenia :lol:Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Ale nakłady na badania naukowe ma ogromne i to przyciąga kapitał umysłowy z innych krajów, w których na przykład nie mogą się naukowo realizować (np. w Polsce). I to jest jakieś potwierdzenie mojej teoryjki ;-)Cytat:
Choc media nie sa idealne wydaje mi sie ze nie do konca... Politycy tutaj tez nie sa bez winy i to raczej im zalezy, wkoncu z tymi mediami rozmawiaja... O wielkich konferencjach prasowych i oglaszaniu sukcesu w postaci "no pare glosow jeszcze brakuje, ale..." juz nie wspominajac.Cytat:
I ten kapitał umysłowy pracuje na prywatnych uniwersytetach.Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Szczerze mówiąc, to nie znam danych o budżetowym finansowaniu nauki w USA. Masz jakieś dane?
... że się wtrącę ;)Cytat:
Stany Zjednoczone Ameryki wydatkują większy odsetek swojego PKB na naukę niż Polska... oczywiście moze się to wiązać z wogóle większym PKB Ameryki i ich zdolnościami rozwojowymi (chodzi tu o zasobność tego Państwa). W Europie są co najmniej dwa kraje, które dowodzą, że nakłąd na naukę przynosi wymierne efekty. Są to Finlandia i Estonia. Oba te kraje są obecnie mocno zaangażowane w rozwój nowych technologii informatycznych i środki, które już na tym zarobiły są przeznaczane na inne dziedziny zycia tamtych krajów. Polska ma ogromne długi i wogóle jest w okresie stagnacji. Nie ma kasy na rozwój, ów nie przynosi zysu i koło się zamyka. Obecny rząd nie da finansowo rady pomóc wszystkim potrzebującym.... tym bardziej, ze Ci potrzebujący umieją tylko wystawiać dłoń po pomoc a nie bardzo wiedzą co to praca.... z drugiej strony państwo nasze nie oferuje juz swoim obywatelom nic.... Wszystkie działania pomocowe skupiają się na rozdawaniu pieniędzy na lewo i prawo. Z ekonomicznego punktu widzenia uwolnione pieniądze bez pokrycia w środkach trwałych spowodują podwyższenie sie cen produktów i usług i na nic się nie zdadzą. Wg mnie ten rząd zbyt dłudo nie pociągnie - nie ma po prostu dalekosiężnych pomysłów co z tym dalej zrobić... Mam nadzieję, ze chociaż nic nie spi**dolą.... Polecam komentarze do wiadomości o utworzeniu rządu, które pojawiły się na onecie, wp i innych.... one właśnie przedstawiają nastroje społeczne w chwili obecnej.... być moze spowodowane są spontanicznością, ale jednak....
Hej panie inkwizytor! Czy ty musisz wszedzie wcisnac 50 postow
pelnych swoich madrosci wszelakich na kazdy temat?
To moment smutku i zadumy. Ludzie chca sie skupic, zastanowic,
pierwsi juz zaczynaja sie pakowac... Pozwol im na to...
:lol: Smutek i zaduma :lol: Ktoś umarł? Ponadto myślałem, że pierwsi to wyjechali już dawno.Cytat:
Myślałem, że mi poziom żółci opadnie, jak przestane słuchać polskiego radia i oglądać polskiej telewizji, co akurat trudne nie było, ale widzę, że nie ucieknę od newsów... ehh...
Niby mogę mieć to głęboko w d, i chciałbym bardzo, bo planuję niebawem żonę z synem do uk ściągnąć, ale jakoś nie mogę... boli mnie to co się w pl wyrabia. Boli, śmieszy, i żenuje.
Cóż, demokracja...
.... a raczej demokracja ludzi niedouczonych, łatwowiernych i wyciągających łapy po łatwą "kiełbasę"....Cytat:
Zamieszczone przez Raff
ot tyle.... nie rafdosno, nie smutno ale zastanawiająco.... oby tylko nic nie spieprzyli....
co by tu jeszcze spieprzyć Panowie, co by tu jeszcze..... ;)
Nadzieja w tym ze jak Ci lepsi wyjada to ta fanatyczna reszta albo zmadrzeje jak sie skonczy kasa na wszystko albo z glupoty wlasnej sie wytluka jedni z drugimi...Cytat:
Zamieszczone przez zanussi
Oby...Cytat:
Zamieszczone przez zanussi
Coś jak Atlas Shrugged :)Cytat:
Skończy się to tak, że z kraju wyjadą wszyscy w wieku produkcyjnym, w Polsce braknie przez to kasy dla ZUS'u na wypłacanie emerytur. Tak więc wszyscy emeryci powolutku umrą z głodu a wtedy bracia bliźniacy oficjalnie zlikwidują państwo o nazwie Polska i założą nowe o nazwie Kaczogród. Przy okazji wyślizgają z interesu Samobronę i LPR, co będzie początkiem budowy V RP...Cytat:
Sam już nie wiem czy się śmiać czy płakać...
TAK umarła powoli zdychająca normalność cześć jej pamięci .
Eeee... Nie tak sie to skonczy...Cytat:
Zamieszczone przez bundy
...Pod koniec do tych niedobitkow przyjada mlodzi inteligentni z kasa z zachodu, wykopia te male &!*$&@)(_!$ wraz z resztkami tych ktorzy ich wybrali i wkoncu bedzie normalnie...
Moze ;)
Jak to jest, że wokół mądrzy ludzie, a rządzą przestępcy, frajerzy, i zadłużeni nieudacznicy ?
W prawdziwym życiu Lepper nie mógłby być moim kierownikiem, a w tej bajce jest moim vice-premierem.:sad:
Normalnie trudno uwierzyć w to co się dzieje w tym kraju.
A ilu właściwie mamy teraz vice-premierów ?
Bo madrzy ludzie maja sie czym zajac?Cytat:
Zamieszczone przez Przemoc
A doliczyl sie moze ktos ministerstw? ;)Cytat:
4 wicepermierów
Cytat:
O to chodzi, że ten gościu nie mógłby być nigdy niczyim kierownikiem bo by go na taczce wywieźli po dwóch tygodniach kierowniczenia..... za to z rządu nikogo tak łatwo już nie wypieprzysz bo oni sa jakoś tak ponad prawem....