Da radę zestaw za 4000 zł ?
Witam, założyłem już podobny temat na innym forum, ale skłaniam się ku Canonowi, więc powielam go także tutaj,.
Przez pewien czas miałem pożyczone SONY DSLR-A350, szkło Tamron 28-75, światło stałe 2,8. Lampa SONY Sony HVL-F56AM.
Pocykałem też ze stało ogniskowym SONY DT 1,8/50 SAM i stwierdzam, że jest mi on raczej zbędny :)
Tak więc w odniesieniu do wersji pierwszej, poszukuję czegoś podobnego tylko bardziej współczesnego, raczej Canon, chyba że będzie jakaś znaczna różnica cenowa, to pewnie SONY.
Budżet: 4000 zł. Chciałbym coś nowego, żeby wziąść na raty :) Ale W OSTATECZNOŚCI używane graty pewnie też się da ogarnąć..
Z góry dziękuję za konkretne rady.
Odp: Da radę zestaw za 4000 zł ?
policz sobie
canon 50d(60d)+tamron 28-75 2.8+ lampa yongnuo yn 560+ canon 50 1.8
Jak zwykle ZGADUJMY CO CI POTRZENE.
WYPISZ TU PRZEZNACZENIE SPRZĘTU, CZEGO OCZEKUJESZ OD OBIEKTYWÓW, CZY CHCESZ SZEROKO CZY CHCESZ TELE, CZY BĘDZIESZ FOCIŁ JAKIEŚ SZYBKIE SPORTY CZY MOŻE STATYCZNIE itd itp - BEZ TEGO JAK ZWYKLE ODSYŁAM DO WRÓŻBITY MACIEJA
Ja osobiście celowałbym w 7d lub 5d classic i tu w zależnosci od potrzeb dobrał obiektywy i akcesoria.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
policz sobie
canon 50d(60d)+tamron 28-75 2.8+ lampa yongnuo yn 560+ canon 50 1.8
+1
Dodatkowo zamiast wiekowego 50D można pomyśleć o jakimś 600D
5d classic + 24-105 i bum :)
przebijam
5d II +24-70 I
bum tra la la bum
da ktoś więcej?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
przebijam
5d II +24-70 I
bum tra la la bum
da ktoś więcej?
ej no, pobite gary becek...toc ten aparat nie jest za 4k :(
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
5d classic + 24-105 i bum :)
Ten zestawik jak najbardziej można polecić !!
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Jak zwykle ZGADUJMY CO CI POTRZENE.
WYPISZ TU PRZEZNACZENIE SPRZĘTU, CZEGO OCZEKUJESZ OD OBIEKTYWÓW, CZY CHCESZ SZEROKO CZY CHCESZ TELE, CZY BĘDZIESZ FOCIŁ JAKIEŚ SZYBKIE SPORTY CZY MOŻE STATYCZNIE itd itp - BEZ TEGO JAK ZWYKLE ODSYŁAM DO WRÓŻBITY MACIEJA
Ja osobiście celowałbym w 7d lub 5d classic i tu w zależnosci od potrzeb dobrał obiektywy i akcesoria.
Przeznaczenie... tylko statycznie. Tele bym chciał, ale w przyszłości. Fotografuje w 30% w domu - syn, żona, oraz wyjazdy, ktoś na tle czegoś, nieraz widoczek, nic specjalistycznego :)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, obadam te propozycje jutro, natomiast wstępnie jak patrzyłem cenowo, to Canon trzy lub dwucyfrowy. W Tamronie, który używałem jest stała przysłona, nie miałem okazji używać podobnego obiektywu ze zmienną, jak większość canonowskich, ale że profesjonalistą nie jestem to pewnie nie zauważę w tym większej wady.