Witam
Od czasu do czasu coś tutaj pokażę...
Mam nadzieję, że się spodoba... czekam na krytykę itd.
Wersja do druku
Witam
Od czasu do czasu coś tutaj pokażę...
Mam nadzieję, że się spodoba... czekam na krytykę itd.
Mnie się podoba :)Nie wiem tylko czy to wina mych oczu , czy lekko uciekła ostrość na głowie motyla.Ciut poprzepalałeś miejscami,ale ogólnie kadr OK.Jaki dyfuzor zastosowałeś ?i jeśli można -czym robiłeś to zdjęcie.
pozdrawiam.
Ja również z przyjemnością patrzę na to foto, bo wiem, że GO jest niezłym wyzwaniem.
Cieszę się że powstaje wątek z makro, bo nie ma ich dużo. Motyl bardzo ładnie pokazany.
To może ja już za stary i nie to oko:)doświetlałeś dyfuzorem tego 1 motyla? Czy może światło zastane ?
2 - kadr wg mnie dobry.poprawnie ustawiony aparat wg ważki, co dał dobrą GO.
3 - kadr tez OK. Tu jednak nie dało rady powtórzyć takiej GO z wiadomych przyczyn.Mógłbyś się może ratować bardziej przymkniętą przysłoną, choć popsuło by to tło i nie dało by i tak zadawalających efektów w uzyskaniu równomiernie rozłożonej GO. Tak rozłożone skrzydła owada nie dadzą poprawnej GO bez zastosowania stockowania .
Ogólnie wg mnie jest dobrze:mrgreen:
italy tylko światło naturalne :) nie używam blend...
40.
41.
Pierwszy kadr moim zdaniem lepszy od następnego. Jedynie czego mogę się czepić ;) to za długa ta łodyga.Tak jak patrzysz na ten rozmiar zdjęcia , uciołbym ok 2 cm dołem.Reszta - światło, kadr, tło - bdb.
41 - za ciasno wkolo.Reszta OK bo to crop z poprzedniego.
Widzę ze już coś umiesz i przekłada się to na dobre zdjęcia.Życzę ciekawych ujęć.A może zaskoczysz nas czymś nietuzinkowym ? :mrgreen:
ostrości tam za wiele nie ma bo miał być stack a w domu zobaczyłem, że kadry przesunięte więc nie bawiłem się już w nakładanie...
tu jest crop jak co :D