G6 wypada rewelacyjnie w stosunku do G5
Sami popatrzcie jaka aberracja no i szumy. Canon zrobił duży krok na przód. Czytałem to forum i po Waszych wypowiedziach grubo zastanawiałem się nad zakupem G5, teraz napewno doplace do g6. Może macie inne zdania?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 21-09-2004 ]
no i link sorrki
<http://www.pantip.com/cafe/camera/topic/O2994864/O2994864.html>
Re: G6 wypada rewelacyjnie w stosunku do G5
Cytat:
Zamieszczone przez halbatros
Sami popatrzcie jaka aberracja no i szumy. Canon zrobił duży krok na przód. teraz napewno doplace do g6. Może macie inne zdania?
O ile się nie myle G3,5,6 używają tego samego szkła - to a propos abberacji. Szumy? No cóż 2 lata postępu zrobiły swoje. A właściwie dostępu. Jestem przekonany, że szumy mogły być niższe już kilka lat wstecz. Firmy po prostu wyciągają kaske z cyfrowego boomu i Canon "dopiero teraz, po wpadce - nie ukrywajmy - z Pro1 dał coś extra".
Ze swojej strony radzę kupić lustro, nawet najtańsze, nawet z jednym, jedynym KITem
Życzę udanego wyboru
Cytat:
zastanawiałem się nad zakupem G5, teraz napewno doplace do g6. Może macie inne zdania?
Doplac do 300D z kitem. O pare dlugosci zostawia G6 w tyle.
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
zastanawiałem się nad zakupem G5, teraz napewno doplace do g6. Może macie inne zdania?
Doplac do 300D z kitem. O pare dlugosci zostawia G6 w tyle.
A może nie każdy chce mieć dSLR i spokojnie wystarczy mu zaawansowany kompakt?
Cytat:
Zamieszczone przez Algier
To niech kupi G3 ;-)
Pozdrawiam,
Henry
Cytat:
Skoro koledze nie wystarcza G5 i chce doplacac do G6 bo "aberracja i szumy" (AF pewnie tez) to mozna przyjac ze zaawansowany kompakt mu nie starcza, a 300D z kitem - bez dodatkowej lampy, obiektywow itp mozna spokojnie traktowac jak zaawansowany kompakt :) (tylko kurcze nie ma obracanego LCD i nagrywania filmikow ;) wiec mniej zaawansowany niz G6 jest ;) ).
Cytat:
Jesli dochodzimy juz do porownywalnej ceny, to rozsadne wydaje sie zwrocenie uwagi na lustrzanke, szczegolnie, ze z tonu wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze chce on cos wiecej niz: "zobacz przez ekranik i nacisnij guzik".
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Skoro koledze nie wystarcza G5 i chce doplacac do G6 bo "aberracja i szumy" (AF pewnie tez) to mozna przyjac ze zaawansowany kompakt mu nie starcza, a 300D z kitem - bez dodatkowej lampy, obiektywow itp mozna spokojnie traktowac jak zaawansowany kompakt :) (tylko kurcze nie ma obracanego LCD i nagrywania filmikow ;) wiec mniej zaawansowany niz G6 jest ;) ).
Zapomniałeś o pilociku :D