Ubezpieczenie sprzętu - pilne
witam Kolegów i Koleżanki,
W niedziele uciekam na kilka tygodni do Indii i Nepalu i chciałem ubezpieczyć swój sprzęt, co niestety okazało się nie tak prosta sprawa. Nie mam swojej firmy zatem nie posiadam regonu i wszędzie odsylają mnie z kwitkiem. Może ktoś coś doradzi? Może miał ktoś podobny problem lub zna rozwiązanie?
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc i rady.
Odp: Ubezpieczenie sprzętu - pilne
na forum podano parę rozwiązań,poszukaj
mbank
mBank ? oferta indywidualna - konta, kredyty, lokaty, karty kredytowe
Opcja:
Utrata lub uszkodzenie bagażu podróżnego
Czy sprzęt jest aż drogocenny ?
btw
nawet po ubezpieczeniu i ewentualnej utracie nie licz na sensowną rękompensatę finansową,
bo o moralnej nie ma mowy.
Możesz liczyć tylko na ochłapy.Jeśli nie wierzysz ,przeczytaj warunki ubezpieczenia : te malutkie literki wydrukowanym szarym drukiem .
Poszukam.
co do pytania o sprzet to 5dmII 24mm 1.4 II 70-200 2.8 50 mm 1.4 - lepiej zawsze dostac jakas czesc niz stracic wszystko, poza tym bardziej martwie sie o kwestie naprawy ewentualnej od zalania? upadku? roznie moze byc.. a w polowie mojego wypadu zaczyna sie czas monsunow.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
na forum podano parę rozwiązań,poszukaj
szukałem i wybacz, ale ja nic sensownego nie znalazłem, ani nic w podobnie do mojego wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
EdGas
poza tym bardziej martwie sie o kwestie naprawy ewentualnej od zalania? upadku?
IMHO:
na takie ubezpiecznie nie licz(tanie)
Takie cudowne ubezpieczenie i długa gwarancję oferował:MM przy zakupie nowego 5DIII czy 7DII (może innych też),
i tam wyraźnie było napisane: upadek,kradzież.
To kosztowało 1800 pln przy cenie sprzętu nowego 10800 pln.
mBank i ubezpieczenie, to raczej najgorsze możliwe połączenie.
Jeżeli tak samo wypłacą ubezpieczenie za sprzęt, jak płacą w przypadku kolizji drogowych, nie liczył bym na jakieś pieniądze. Oczywiście podczas podpisywania umowy nie będzie żadnych problemów :)