Odp: Zamiennik Grip BG-E11
Tak się ku niemu skłaniam jednakże wolałem zasięgnąć informacji przed zakupem :)
Z tych zamienników to faktycznie PIXEL najlepiej wykonany, chociaż to plastik. Oryginał jest lepiej wyważony i solidniejszy, bo wykonany z magnezu, tak jak Twoje body.
Ja swojego czasu szukając gripa do 6D kupiłem okazyjnie oryginał z drugiej ręki. Cena była przystępna, a różnił się jedynie od sklepowego brakiem opakowania :)
No niestety cena nowego jest z kosmosu a używanych brak. Canon stracił w moich oczach wybierając sklepy w których należy kupić aparat aby dostać 800 zł na kolejne zakupy. Przy cenie oryginały prawie 1300 zł, mogę sobie kupić takiego Pixela co roku (zakładając że padnie) i tak będę do przodu. Chciałoby się oryginał bo przy poprzednich 5tkach miałem oryginały jednak nie dam tyle zielonych.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
No niestety cena nowego jest z kosmosu a używanych brak. Canon stracił w moich oczach wybierając sklepy w których należy kupić aparat aby dostać 800 zł na kolejne zakupy. Przy cenie oryginały prawie 1300 zł, mogę sobie kupić takiego Pixela co roku (zakładając że padnie) i tak będę do przodu. Chciałoby się oryginał bo przy poprzednich 5tkach miałem oryginały jednak nie dam tyle zielonych.
Kup oryginalny unikniesz rozczarowan. Moj pierwszy grip chinski z 60D po roku czasu zaczál wariowac siadla elektronika i nie mozna bylo zmienic ustawien w puszce. Drugi polecany przez forumowiczow byl niestabilny na gwincie mocujacym aparat i na stabilnym statywie hustal puszka. Obydwa wizualnie nienaganne kopie oryginalu. Teraz uzytkuje 6D z oryginalnym gripem moje problemy zniknely. Kupujac tanio kupujesz rowniez problemy... lecz ty musisz zdecydowac :)
Dobra decyzja, będziesz zadowolony :)
Wiem, poprzednie też tylko oryginały :)