Atak amerykańskiego dziadostwa
Niewiele TV ogladam,ale czasem przeglądam naziemne kanały.
Ostatnio wielokrotnie trafiłem na cykle:
-jakieś magazyny kupowane w ciemno
-licytacje cen transportu
-służby drogowe
lub
licytacje
Okropnie infantylne,oderwane od naszej rzeczywistości wydarzenia.
Uczestnicy: istne ZOO , jeszcze gorzej niż nasze adoptowane z szansy na g ó ... o.
Nie muszę tego ogladac i nie ogladam,ale
spotykam ludzi ,którzy te "programy" traktuja poważnie
i na nich opierają swoją wiedzę o świecie lub innych krajach.
Ciekawi mnie:
czy ktoś podziela moją opinię i jaki jest cel emitowania tak nędznych programów ?
Odp: Atak amerykańskiego dziadoswa
Zgadzam sie z toba. Jaki jest cel? Odmozdzenie spoleczenstwa. Bezmozgie masy sa latwiejsze do sterowania i ograbiania z pieniedzy.
Nie trzeba szukać wśród programów z USA takiego shitu. Wystarczy zobaczyć co się dzieje na naszym rynku: Szpital, Szkoła, Ukryta prawda i te inne totalne gó******!!!!!!
O ile w przypadku programów z UeSeJ można się czasami pośmiać z ich próżności, to w przypadku naszych ojczystych programów jestem zażenowany tym, że ludzie to oglądają i czekają na następny odcinek z utęsknieniem. No bo wychodzę z założenia, że jak by tego nie oglądali to by dalej nie kręcili, chociaż z drugiej strony w większości telewidzami takich programów są ludzie 50+ dla których jest to oderwanie się od rzeczywistości nędznej emeryturki i rentki, gdzie później może o tym popaplać z sąsiadką z 4 piętra albo bloku obok.
Ot taka nasza, szara, kochana rzeczywistość, i to jest megaaaa dołujące.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Ciekawi mnie:
czy ktoś podziela moją opinię i jaki jest cel emitowania tak nędznych programów ?
Informuję: celem emitowania takich programów jest zarabianie pieniędzy. Ten sam cel przyświeca również sprzedaży ludności bułek z kotletem, parówek, tytoniu i gumy do żucia oraz wody słodzonej czy też organizowaniu gier hazardowych i walk zapaśniczych na niby.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Informuję: celem emitowania takich programów jest zarabianie pieniędzy
-To zrozumiałe,ale w jaki sposób to się odbywa( to zarabianie),skoro kanał jest darmowy ?
-jeśli kanał jest darmowy: czy nie mógłby emitować bardziej wartościowych programów?
gdyby ktoś mi to wytłumaczył,byłbym kontent bardzo
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
-To zrozumiałe,ale w jaki sposób to się odbywa( to zarabianie),skoro kanał jest darmowy ?
-jeśli kanał jest darmowy: czy nie mógłby emitować bardziej wartościowych programów?
gdyby ktoś mi to wytłumaczył,byłbym kontent bardzo
Kanał nie jest darmowy, utrzymuje się z pieniędzy z reklam. A reklamodawca płaci więcej, jeśli oglądalność jest większa.
Takie głupie programy mają większą oglądalność, bo target zdecydowanie większy.
Ale to przecież jest tzw. oczywista oczywistość...
Po co się katujecie takim g...? Jest TVP Kultura, Ale Kino, TCM i kilka innych kanałów. Można też w ogóle nie oglądać TV co polecam. Telewizor warto mieć aby sobie film z pendrive'a odpalić.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Po co się katujecie takim g...? Jest TVP Kultura
Odpowiem za siebie:
Kanał Kultura i stopklatka sa jednymi z ciekawszych i na nie zaglądam.
Na kanały w stylu "amerykańskim" wpadam przypadkowo ,nie oglądam,
ale irytuje mnie ,że programy o beznadziejnym poziomie znajdują tak wielki odbiór.
Atak jest zmasowany: od chamowatej pani gie co udaje że gotuje,tańcżących z banałami,gwiazdorzących ,
gotujących , itd.
Zazdroszczę tym,którzy potrafią ignorować g.. o w jakiejkolwiek postaci by zobaczyli.
Czy to w TV ,czy na ulicy czy w markecie.
Po prostu : wdepniecie ,nawet przypadkowe w w/w atrakcje rujnuje moje dobre samopoczucie na caly dzień :( .
Mogę zrozumieć intencje polskich seriali ,ale nie rozumiem celu nadawania ameryckich ,
bo nie ma żadnego wspólnego mianownika.
Seriale skończyły się dla mnie z ostatnim odcinkiem Twin Peaks. Teraz oglądam tylko filmy. Głownie z pendrivea bo reklamy za bardzo mnie wk.... Trzeba wybierać. Szkoda życia na oglądanie g... Nieważne czy będzie ono amerykańskie czy polskie. Choć w Polsce zdecydowanie łatwiej w nie wdepnąć.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Głownie z pendrivea
To jest dobre rozwiazanie.Lepsze filmy z reklamami to 3,5 godziny od 23 do 02.30 .
Tez nagrywam z dvbt i odgrzewam później ,ale przyznaję ,ze wolę ogladnąć : tu i teraz :D .
Czyli: czas,siadam i oglądam :jak w kinie.