Jak inwestuję 100zł aby zarobić 50 000zł w fotografii ślubnej rocznie?!
Witajcie Forumowicze!
Chciałbym się z Wami podzielić moim własnym patentem na ZDOBYWANIE ZLECEŃ W FOTOGRAFII ŚLUBNEJ.
Też kiedyś zaczynałem od zera. Przydała by mi się wtedy taka wiedza. Teraz po 8 latach, setkach ślubów od Islandii po Gibraltar,
coś zaczynam rozumieć w temacie i dzielę się wiedzą.
Przed obejrzeniem filmu koniecznie zerknijcie na moje fotki - jeśli są do kitu to szkoda czasu na słuchanie porad:
Bartek Wyrobek Fotografia
A jeśli uznacie, że dają radę to zapraszam na film i zdobywanie cennej wiedzy:
Odp: Jak inwestuję 100zł aby zarobić 50 000zł w fotografii ślubnej rocznie?!
Tak z ciekawości; dlaczego nagrałeś ten poradnik? czysty altruizm? âş
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Tak z ciekawości; dlaczego nagrałeś ten poradnik? czysty altruizm? âş
Nigdy w życiu :)
Niedługo wszystko się wyjaśni, nie będzie to nic co bym wcześniej gdziekolwiek widział.
No jest w tym sporo racji... Sam nad tym myślałem. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotosz
No jest w tym sporo racji... Sam nad tym myślałem. :)
spróbuj :)
jak na razie wszyscy którzy stosują patent są nim zachwyceni (wszyscy z którymi rozmawiałem o tym) :)
W sumie to zapomniałem napisać, że ten patent działa w każdym rodzaju fotografii. Myślę, że nie robienie tego o czym mówię w filmie to podstawa mnóstwa porażek w fotografii. Po prostu zdjęcia są po coś i trzeba wiedzieć po co - jak się wie to następnie trzeba doprowadzić do konsumpcji tego celu :)
bartekwyrobek@gmail.com Pokazałeś oczywistą rzecz. W tym fachu po prostu trzeba być nie tylko fotografem ale też trochę showmanem,nie przeszkadzać w intymnych i ważnych momentach. Ale pokazać się w tedy kiedy to ludzie pozytywnie odbiorą . Gratuluję pomysłu na reklamę :)
Szukam drugiego dna i wydaje mi się, iż sporo można dziś zyskać jako trener prowadzący zajęcia motywacyjne etc. dla tych nieopierzonych. Dobry sposób na samorealizację czy autopromocję- Pan jedyny zna prawdziwy cel nagrania. Z drugiej jednak strony dał Pan przystępnie wykonaną lekcję nienachalnej autoreklamy w oparciu o proste rozwiązania, tak w rozumieniu pośrednim (przekaz filmu) i bezpośrednim (sam film). Niby bardzo oczywiste, niby takie łatwe, każdy wie... a jednak nie każdy tak robi jak Pan to przedstawia i nie każdy jest w stanie nagrać taki film i tak o tym opowiedzieć. Proszę wybaczyć to poszukiwanie drugiego dna wystąpienia, ale mam problem z wiarą w altruizm, nauczony życiem podejrzliwości.
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
bartekwyrobek@gmail.com Pokazałeś oczywistą rzecz. W tym fachu po prostu trzeba być nie tylko fotografem ale też trochę showmanem,nie przeszkadzać w intymnych i ważnych momentach. Ale pokazać się w tedy kiedy to ludzie pozytywnie odbiorą . Gratuluję pomysłu na reklamę :)
Dla mnie ten patent nie jest oczywisty, odkrywałem go przez jakiś czas, testowałem w wielu wariantach. Daję konkretny przepis, sprawdzony sposób na zdobycie zleceń w fotografii ślubnej. Nawet można go stosować nie rozumiejąc o co chodzi - choć w filmie to tłumaczę.
W filmie powiedziałem też kilka rzeczy oczywistych - ale to tylko na oko 5% zawartości, tego co istotne nie zauważyłeś - być może nie jest Ci potrzebne. Może nie jesteś fotografem ślubnym albo po prostu zdobywasz 1000 zapytań rocznie taniej i wydajniej.
Zrób sobie reklamę i podziel się ze mną tym sposobem :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtko
Szukam drugiego dna i wydaje mi się, iż sporo można dziś zyskać jako trener prowadzący zajęcia motywacyjne etc. dla tych nieopierzonych. Dobry sposób na samorealizację czy autopromocję- Pan jedyny zna prawdziwy cel nagrania. Z drugiej jednak strony dał Pan przystępnie wykonaną lekcję nienachalnej autoreklamy w oparciu o proste rozwiązania, tak w rozumieniu pośrednim (przekaz filmu) i bezpośrednim (sam film). Niby bardzo oczywiste, niby takie łatwe, każdy wie... a jednak nie każdy tak robi jak Pan to przedstawia i nie każdy jest w stanie nagrać taki film i tak o tym opowiedzieć. Proszę wybaczyć to poszukiwanie drugiego dna wystąpienia, ale mam problem z wiarą w altruizm, nauczony życiem podejrzliwości.
Cześć Wojtko,
daj spokój z tym "Panem" - to że łysieję i jestem po 30stce nie znaczy, że jakiś "Pan" ze mnie ;)
Napisałem, że to absolutnie nie jest altruistyczny filmik. Mam bardzo konkretny cel przed sobą. Nie chodzi tylko o podzielenie się wiedzą. Tą wiedzą podzieliłem się na swojej stronie już 2 lata temu zupełnie za darmo, nakręciłem amatorsko filmik i setki fotografów go widziały. Teraz postanowiłem zrobić to profesjonalnie. Dlaczego?
Niedługo wszystko wyjaśnię :)
Jak zwykle robię coś zupełnie niekonwencjonalnego i nowatorskiego. Tak lubię.
W każdym razie czerp pełnymi garściami z tego patentu i wykorzystuj jak tylko chcesz! Powodzenia!
A jeśli chcesz dowiedzieć się co dalej to wystarczy pod filmem zostawić maila:
Cytat:
Zamieszczone przez
bartekwyrobek@gmail.com
W sumie to zapomniałem napisać, że ten patent działa w każdym rodzaju fotografii. Myślę, że nie robienie tego o czym mówię w filmie to podstawa mnóstwa porażek w fotografii. Po prostu zdjęcia są po coś i trzeba wiedzieć po co - jak się wie to następnie trzeba doprowadzić do konsumpcji tego celu :)
nie widzialem tutorialu.
ale jak wszedzie - trzeba byc dobrym , to robota sie znajdzie.
Zobaczylem tez to Twoje zdjecia , nie wszystkie , ale troche.
Mysle , ze jestes oryginalny , masz swieze spojrzenie , niesztampowe - to moze byc tajemnica sukcesu.
Gdyby pare razy spartolic - to nie ma zmiluj sie - wypada sie z gry.