uzywany canon 6d - kupno w ciemno
Witam,
Szukalem chwilke I nie znalazlem watku na temat wiarygodnosci lustrzanek używanych. Czy macie jakieś doswiadczenia w tym wzgledzie. Chciałbym kupić canon 6d z niewielkim przebiegiem <10 tys klatek I bdb stanie. I zastanawiam się czy zaryzykować kupno bez uprzedniego wymacania sprzetu liczac na ewentualny zwrot gdybym się rozczarował. Np patrzę na takie ogłoszenie: CANON EOS 6D (5026831871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. I wiem, że z Warszawy nad morze poki co nie bede jechać. Mogę zatem kupić aparat I ewentualnie zwrócić jeśli dojde do wniosku, że jest w stanie gorszym niż się spodziewałem. Oddałbym go natychmiast po kupnie do autoryzowanego serwisu canona na żurawiej z prośbą o opinię I przegląd. Co sądzicie o takim koncepcie?
Macie jakiś lepszy patent na kupowanie używanych aparatów w sieci?
Artur
Odp: uzywany canon 6d - kupno w ciemno
Obczaj ten temat:
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...0/index10.html
Masz tam ludzi z różnych miast w tym i z Warszawy, którzy być może w twoim imieniu mogliby podjechać i zobaczyć jak się sprawy mają ;)
Zawsze najlepiej jest sprawdzić osobiście ale jak się nie ma jak. No cóż nie każdy sprzedający to oszust.
Nie no jasna sprawa, że osobiście pomacać zawsze lepiej, ale śmigać przez połowę kraju żeby się okazało , że aparat to złom i wrócić z niczym to trochę lipa.
Kupno sprzętu za niemałą kasę z ogłoszenia to loteria. Co zrobisz jeśli zwrot okaże się niemożliwy do zrealizowania ?
Osobiście szukałbym czegoś w pobliżu lub z wiarygodnych źródeł.
Cytat:
Zamieszczone przez
5pirit
osobiście pomacać zawsze lepiej, ale śmigać przez połowę kraju żeby się okazało , że aparat to złom i wrócić z niczym to trochę lipa
Lepiej wtopić parę setek niż parę tysięcy.Przy wyjeździe ekonomicznym koszta przejazdu nie przekroczą 200 pln ,
ale wysiłku i czasu trzeba sporo w to włożyć .
Kupiłem kiedyś używane 7d od jednego z użytkowników, przyznam, że trochę się bałem, ale okazało się, że nie taki diabeł straszny ;)
Sprzęt zgodny z opisem i służy mi dalej. Przebieg od razu sprawdziłem (znalazłem jakiś program w necie) - wszystko się zgadzało :)
Kupowałem też kilka szkieł, również na allegro bez wcześniejszego macania i również zero problemów.
jeśli boisz się kupować używkę ,kupuj nowe w sklepie
6d to nie samochód żeby specjalnie jechać
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
6d to nie samochód żeby specjalnie jechać
Niektórzy jeżdżą tańszymi samochodami :)