Odp: Telewizyjny zawrót głowy
jeśli o czymś czytasz i to coś ma pozytywne opinie to czego jeszcze oczekujesz?
mialem przez lata lg i bylo ok
Dlatego, że z opiniami czytanymi w necie różnie bywa. Ok, są ważne i prawie od nich się zaczyna. Ale uważam, że trzeba mieć swój filtr. Poza tym, wiem że część z nich jest "kupowana". Płaci się ludziom za pisanie opinii na forach, porównywarkach itd.
Ok, ale mówisz, że Twoje doświadczenia z LG są pozytywne. Czy teraz jakbyś kupował, też wybrałbyś LG?
Jakość obrazu najlepiej sprawdzić samemu, w sklepie.
Ja podobnie, miałem dobre skojarzenia z Sony. W 2009 roku kupiłem takowy (32w5500) mimo że sprzedawca w MM zalecał Szajsunga. TV działa bezbłędnie do dziś i kolejny raczej tez będzie od Sony. BTW myślałem że technologia zmieniła się na plus, Teść kupił 32cale fhd led za 1000pln i jego obraz nie ma najmniejszego podejścia.
Nie wiem co teraz w trawie TV piszczy. Ale mam Soniaka 40" od 5 lat i działa OK. System dźwięku jest dobry i właśnie dlatego polecił mi go znajomy sprzedawca.
Kolega kupił LG 42" z 3D i widzę, ze jest średnio zadowolony. Byłem u niego i oglądałem obraz z TV-kablowej (nie w 3D) i niestety odnosiłem jakieś dziwne wrażenie, ze obraz jakby się "przycinał".
Chyba najlepiej o TV pytać speców na forum Elektroda. Gdybym teraz kupował, to od tego bym zaczynał rozkminkę w sieci :).
Cytat:
Zamieszczone przez
darekPolsztyn
Dlatego, że z opiniami czytanymi w necie różnie bywa. Ok, są ważne i prawie od nich się zaczyna. Ale uważam, że trzeba mieć swój filtr. Poza tym, wiem że część z nich jest "kupowana". Płaci się ludziom za pisanie opinii na forach, porównywarkach itd.
Ok, ale mówisz, że Twoje doświadczenia z LG są pozytywne. Czy teraz jakbyś kupował, też wybrałbyś LG?
nie ,kupilem plazme panasonica
ale gdybym mial teraz kupowac to pewnie szajs albo lg
to wszystko jest to samo
Jakieś 2 lata temu kupowaliśmy z bratem prawie identyczne telewizory - ja Sony, a brat LG. Specyfikacja była w zasadzie tak sama, a LG kilkaset zł tańszy. Kupiłem Sony tylko dlatego, że już miałem wzmacniacz i odtwarzacz tej firmy. Po tym okresie jakościowo oba bez zarzutu, ale...
LG jest jakiś przyjaźniejszy w użytkowaniu sieciowo-internetowym: funkcje jakby mniej obcięte (na przykład przeglądarko-wyszukiwarka youtube w sony to jakaś porażka), lepiej obsługuje filmy na flashu, itp. Teraz kupiłbym LG. I zewnętrznie LG jakby ładniejszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Jakieś 2 lata temu kupowaliśmy z bratem prawie identyczne telewizory - ja Sony, a brat LG. Specyfikacja była w zasadzie tak sama, a LG kilkaset zł tańszy. Kupiłem Sony tylko dlatego, że już miałem wzmacniacz i odtwarzacz tej firmy. Po tym okresie jakościowo oba bez zarzutu, ale...
LG jest jakiś przyjaźniejszy w użytkowaniu sieciowo-internetowym: funkcje jakby mniej obcięte (na przykład przeglądarko-wyszukiwarka youtube w sony to jakaś porażka), lepiej obsługuje filmy na flashu, itp. Teraz kupiłbym LG. I zewnętrznie LG jakby ładniejszy.
Fakt dodatkowe funkcje czasami są ważne. W Samsungu znajomego jednym przyciśnięciem klawisza w menu można sobie posortować programy tematycznie: sportowe, filmowe, informacyjne itd. W moim Sony muszę zrobić to ręcznie.
Jeszcze można zwrócić uwagę na ambilight lub coś w tym stylu.
Pewnie ile ludzi tyle opinii i upodobań, ja mam od prawie 5 lat plazmę Panasonic i szczerze polecam, głównie za bardzo naturalny obraz ;)
Pozdr