-
Awaria AKU LP-E6
Witam
Mam mały i nagły problem z aku LP-E6. Aku mało używany i z dnia na dzień padł. Zero odzewu w body lub gripie (sprawdzane na 2 body), a w ładowarce szybko ciągle miga dioda. Wcześniej nie miałem problemu z tą baterią.
Gwarancja po 0,5 roku już tego nie obejmuje :(
Czy jest jakaś szansa na przywrócenie jej żywotności. Czy gdzieś takie coś naprawiają. Nic nie mogę znaleźć na necie.
Pozdrawiam
-
Odp: Awaria AKU LP-E6
O ile dobrze się orientuje raczej się nie naprawia.
-
Skoro regeneruje sie baterie do laptopow to i te do aparatow sie da tylko bedzie to prawdopodobnie nieoplacalne.
-
Zamiennik Phottixa i można dalej robić zdjęcia... ;) Takich baterii raczej się nie naprawia, koszt większy niż nowy egzemplarz prawdopodobnie.
-
Takie zachowanie świadczy o zwarciu wewnątrz aku. Pędź do sklepu i kup nowy - to wszystko co możesz zrobić.
-
a taki fajny zagramaniczny akumulator był
i zdechł
szkoda go
-
Moze chip padł w aku.
U mnie np. z 6d zamiennik nie chce działać a ta sama z 5d mk II działabez problemów.
Musiałem kupic oryginalny.
-
dzięki za odpowiedzi. mam jeszcze 2 sztuki ale że jade na 2 body to nie mam na zamiane podczas ładowania. Trzeba kupic ale tylko oryginał. Już przeszedłem przez zamienniki i stanowcze nie dla zamienników.
-
A ja uwazam, ze nie ma sensu kupowac oryginalow, bo cena jest , niestety, zlodziejska. Jeszcze sie z kolei nie spotkalem z przypadkiem, zeby zamiennik powodowal jakies zawirowania w pracy urzadzenia - moze live trafil na jakis nie w pelni sprawny?
-
Ja jestem za oryginałami. Juz nie raz zamienniki pokazały ze nie sa warte- jak dla mnie.
Ale aktualnie kupię zużyta oryginalną baterie LP-E6- ma ktoś może?