Odp: Obiektywy do Canon 6d
a czym się różni knajpa od baru? a od restauracji? bo to bardzo istotne
Mam dokładnie ten sam zakres ogniskowych (6D + 50 Canon + 24-70 Canon). Jednak pięćdziesiątka na FF zupełnie mi nie leży i trzymam ją tylko dlatego że córka nieraz się nią bawi natomiast 24-70 jak najbardziej tak.
Na ff będzie dobrze. Lampa może się przydać. Ewentualnie zamiast 50-tki coś krótszego, 35 np.
6D + 24-70 w zasadzie załatwia wszystko. Ja mam jeszcze 24 1.4 do fotografowania w miejscach ekstremalnie ciemnych. W podróży zawsze dobrze mieć jakiś backup więc 50 na wszelki wypadek też bym brał.
Cytat:
Zamieszczone przez
radmro
6D + 24-70 w zasadzie załatwia wszystko. Ja mam jeszcze 24 1.4 do fotografowania w miejscach ekstremalnie ciemnych. W podróży zawsze dobrze mieć jakiś backup więc 50 na wszelki wypadek też bym brał.
To 24-70 to ma być Sigma.
To wszystko jedno ?
Pytam bo skojarzenie opisywanych warunków z tą Sigmą może być niepewne w sensie AF. Może ktoś zaświadczy że jest O.K.
Hmm... więc może zamiast sigmy 24-70mm f/2.8 i canona 50 mm f/1.4 lepiej dołożyć i kupić tylko canona 24-70mm f/2.8L?
Musisz mieć f2.8? Może wystarczy 24-105 L? Będziesz mieć sporo taniej. 50/1.4 możesz dorzucić.
Cytat:
Zamieszczone przez
suzzy
Hmm... więc może zamiast sigmy 24-70mm f/2.8 i canona 50 mm f/1.4 lepiej dołożyć i kupić tylko canona 24-70mm f/2.8L?
Ja bym tak zrobił - głównie ze względu na opisywane warunki: słabe, pomieszane światło z różnych źródeł to zawsze wyzwanie dla AF.
Może ktoś z większym doświadczeniem w fotografii klubowej to potwierdzi. :?:
A może Canon EF 24-105 mm f/3.5-5.6 IS STM + ef 35 2.0 (bez IS)? Canonowski 24-70 2.8 jest dość ciężki i daje się we znaki przy całodniowym noszeniu sprzętu (takie jest przynajmniej moje doświadczenie). Dodatkowo byłoby 105mm zamiast 70 na dłuższym końcu.