Drukarka laserowa pod ulotki
Cześć,
od niedawna jestem posiadaczem Epsona L800, kupując epsona miałem w planach drukowanie na niej nie tylko odbitek ale także ulotek itp na użytek własny. Niestety jak się dopiero teraz dowiedziałem atramentówka nie wydrukuje mi dobrze na papierze kredowym 270g i grubszym. W rezultacie szukam jeszcze jednej drukarki, tym razem laserowej, najlepiej zeby drukowała bez marginesów na A4. Macie jakieś typy ? a moze ktos poprostu ma jakaś sprawdzoną laserówkę ? Budżet to max 700 zł
Pozdrawiam
Odp: Drukarka laserowa pod ulotki
lepiej zleć komuś. o laserze, który drukuje w a4 bez marginesów nie słyszałem. atramentówki tak. musiałbyś mieć laserówkę A3 / SRA3 i ciąć do formatu a4. ale to nie ten budżet który zakładasz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mssk
lepiej zleć komuś. o laserze, który drukuje w a4 bez marginesów nie słyszałem. atramentówki tak. musiałbyś mieć laserówkę A3 / SRA3 i ciąć do formatu a4. ale to nie ten budżet który zakładasz :)
W takim układzie z jakim budżetem musiałbym się liczyć ?
Własnie sęk w tym, że nie chce juz zlecac. Do drukarni mam 50 km, a opcja wysyłki nie do końca mi się podoba.
Tak jak kolega mssk mówi nie ma sensu, pracuje w agencji reklamy, najprostsza drukarka laserowa to o takich wymaganiach to tak od 3tys. może się coś używanego znajdzie. Lepiej skorzystać z coraz bardziej popularnych drukarni on-line szybko i sprawnie. Namiary mogę wysłać na priv chyba że można w poście. Pomijam fakt, cięcia tych ulotek.
Spokojnie można taką drukarkę kupić za ok. 1000 zł używaną w dobrym stanie. Nie podam teraz modelu ale jak będę u znajomego to popatrzę (jakiś color laser jet), leciwa ale drukuje nawet na tekturze. Tonery tanie jak barszcz. Poszukaj na elektrodzie jest tam sporo wątków na ten temat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Spokojnie można taką drukarkę kupić za ok. 1000 zł używaną w dobrym stanie.
IMHO:
mission impossible za te kwotę.
Może będzie drukować ,ale nie w jakości do sprzedaży klientowi
gdzie każda rysa może dyskfalifikować wydruk ,a naprawa/wymiana utrwalania może kosztować drogo .
Do 5000 pln mozna znaleźc BIZHUBY z krótka gwarancją.raczej krótko .
btw
użytek własny-ulotka?
Reklamowanie się ,też musi trzymać jakiś poziom.
Rada na zlecanie małych nakladów specjalizowanym firmom jest sensowna.
Piszesz na podstawie doświadczenia czy "zdaje mi się" ;)? Ja mam dwie drukarki HP, obecnie praktycznie zabytki :lol:. Drukujemy na nich niewielkie ilości okładek do płyt CD, DVD albo właśnie jakieś ulotki. W tych drukarkach wszystko się paktycznie wymienia, transfer czy piec kosztują grosze (nowe). Ostatnio kupiłem komplet tonerów za stówkę :lol:.
Koledze jednak polecam troszkę nowsze modele, głównie ze względu na wydajność i mniej upierdliwą obsługę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Koledze jednak polecam troszkę nowsze modele, głównie ze względu na wydajność i mniej upierdliwą obsługę.
Taka była moja intencja ,czy ja napisałem "zdaje mi się" ?
Nie zabieram głosu jeśli nie wiem nic na temat.Starocie trzeba kupować jeśli będzie się samemu reanimować,
tak jak Ty to robisz a nie serwis.
Ajj zmartwiliście mnie...
Bo na atramentówce (wspomniany wczesniej epson L800) nie ma cudów żebym dobrze wydrukował na papierze kredowym prawda ?