Odp: Nowe szkło do 5D Mk1
Brałbym tamrona. Wskazane przetestowanie przed zakupem na okoliczność BF/FF.
Pominąłeś tokinę, której hasło reklamowe mówi, że mocniejsze są tylko czołgi:D Co fotografujesz i jaki masz budżet?
Wiedziałem, że jakaś firme opuściłem.
TO tak budżet 1200zł no moze 1500zł ale to z "bulem"
Co fotografuje hmm wszystko głównie skupiam sie na modzie ale często jestem w górach (downhill na rowerze).
Pytam się tak o Sigme gdyż mam oferte zakupu 20km od mojego miasta i mógł bym ją przetestować jednak jeżeli jej optyka jest warta tyle co 4 litery to ....
Jak byś dobrze poszukał, to może byś trafił c24-105/4L
Zależy mi na świetle 2.8.
Boje się o Tamrona że rozleci sie przy upadku (przynajmniej tak wygląda na zdjeciach, chyba, ze to jest mylne wrażenie)
Mały Offtop zrobie:
Ile może kosztować korygowanie BF/FF w serwisie? i jak długo to trwa ma ktoś z tym doświadczenia
czytaj ze zrozumieniem, tu masz wszystko
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Cytat:
Zamieszczone przez
Sasquacz
Zależy mi na świetle 2.8.
Boje się o Tamrona że rozleci sie przy upadku (przynajmniej tak wygląda na zdjeciach, chyba, ze to jest mylne wrażenie)
Mały Offtop zrobie:
Ile może kosztować korygowanie BF/FF w serwisie? i jak długo to trwa ma ktoś z tym doświadczenia
Tamron się nie rozleci.
W serwisie Canona nie skalibrują tobie sprzętu z tamronem. Trzeba uderzać do serwisu Tamrona. Lepiej od razu kupić celną sztukę. Sprawdź przede wszystkim czy nie ma FF na szerokim końcu. Do mody będzie super, do sportu nieco gorzej bo AF nie jest najszybszy. Jeśli 28mm jest wystarczające to chyba bym brał to szkło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sasquacz
ale często jestem w górach (downhill na rowerze).
....
Tu możesz nie dać rady. Nie ten af w body.