Odp: Zenitar 16 mm awaria
Jeśli możesz to wykręć tą ostatnią śrubkę, pomierz suwmiarką i podaj wymiary. Łatwiej będzie pomoc.
Po serwisach foto popytaj, za pare zl powinni sprzedac
Cytat:
Zamieszczone przez
PawelB
Jeśli możesz to wykręć tą ostatnią śrubkę, pomierz suwmiarką i podaj wymiary. Łatwiej będzie pomoc.
no i tu pojawia się zonk bo nie posiadam takiego śrubokręta ;/ dzięki za odp
Spróbuj małym nożykiem odkręcić , mi tak się udało w moim heliosie.
udało się, śrubka ma 0,5cm długości. Obiektyw solidnej roboty a takie pstynki w formie śrubek zamontowane aż dziwne :)
Jak chcesz próbować szczęścia w dobieraniu śrubek, to możesz nabyć taki zestaw albo podobny:
Amazon.com: HeroNeoÂŽ 800pcs Laptop Screws Set + Screwdriver For IBM Toshiba Sony Dell Samsung Lenovo: Computers & Accessories
Nawiasem mówiac, posiadaczom niektórych laptopów, zwłaszcza Toshiba, którzy władaja śrubokrętem, radzę otworzyć i podokręcać śrubki. Ostatnio miałem przypadek awarii, prawdopodobnie spowodowanej luźnymi śrubkami walajacymi się w środku. Wypadły co najmniej trzy. Niestety naprawa po gwarancji jest często nieopłacalna.
może w serwisach rtv agd będą mieli?
pan.kolega nie chce zamawiać tysiąca różnych śrubek bo do tego potrzebuje raptem 2 (jak będą dostępne gdzieś to wezmę kilka sztuk więcej na zapas) ale jest to jakaś myśl więc dzięki. zanussi dziś byłem w sklepie elektrycznym i nawet rozmawiałem z gościem i szukaliśmy czegoś co może posiadać takie śrubki ale niestety nic takiego nie miał ;/
Średnica tej śrubki jest ważna - najlepiej zmierzona dokładnie, czyli suwmiarką.